Search
Χωρίς τίτλο (3)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά είναι τα ΟΚΤΩ συμπτώματα που δεν πρέπει να κρύψετε ποτέ από τον γιατρό σας!

Υπάρχουν μερικά πράγματα που ντρεπόμαστε να αποκαλύψουμε ακόμη και στο γιατρό μας, όμως ο δισταγμός στην περίπτωση αυτή μπορεί να αποβεί καταστροφικός για την υγεία μας….

Εντοπίζοντας και αντιμετωπίζοντας έγκαιρα μια ενόχληση αυξάνονται οι πιθανότητες να αποφύγουμε μελλοντικές επιπλοκές.
Δείτε τι δεν πρέπει να κρύψετε ποτέ από το γιατρό σας, όσο αμήχανο ή φαινομενικά ασήμαντο κι αν είναι.

1. Ύποπτη δερματική αλλοίωση
Μπορεί να πρόκειται για μια ελιά που άλλαξε χρώμα ή μέγεθος, ένα εξάνθημα που μοιάζει με κονδύλωμα ή για σπυράκια σε κάποιο σημείο του σώματος. Μπορεί να πρόκειται για μια απλή λοίμωξη που αντιμετωπίζεται με τη φαρμακευτική αγωγή ή για αλλοίωση που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, για παράδειγμα μια ελιά που πρέπει να αφαιρεθεί.

2. Αθλητική κάκωση
Ένα στραμπούληγμα ενώ τρέχουμε μπορεί να μοιάζει ασήμαντο, όμως πρέπει να ακούμε το σώμα μας ιδιαίτερα όταν φωνάζει, δηλαδή όταν πονά. Ένας τραυματισμός που δεν επουλώνεται σωστά μπορεί να αφήσει ευαισθησία και να το πρόβλημα να επιδεινωθεί μελλοντικά εάν υπάρξει επανατραυματισμός.

3. Ακραία δίαιτα που ξεκινήσατε πρόσφατα
Ο ειδικός μπορεί να αποφανθεί εάν το διατροφικό πλάνο που εφαρμόζετε καλύπτει τις ανάγκες σας και παρέχει οφέλη για την υγεία σας. Το αδυνάτισμα δεν πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα έναντι της υγείας μας και η διατροφή μας θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

4. Πόνος ή δυσφορία κατά την ενούρηση
Μην υποθέσετε ότι οι ενοχλήσεις θα υποχωρήσουν από μόνες τους. Το τσούξιμο κατά την ενούρηση μπορεί να υποδεικνύει ουρολοίμωξη, σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα ή φλεγμονώδες νόσημα των γεννητικών οργάνων, οπότε πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα.

5. Ακανόνιστη περίοδος
Μπορεί η περίοδος να συνοδεύεται από εκτενή ή πολύ μικρή αιμορραγία, να έρχεται πολύ συχνά ή πολύ αραιά κ.λπ. Μετά από μια ηλικία, ο κύκλος της περιόδου σταθεροποιείται με πολύ μικρές αποκλίσεις, οπότε η ακανόνιστη περίοδος μπορεί να αποτελεί ένδειξη διαταραχής που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

6. Σεξουαλικές πρακτικές και αντισύλληψη
Ο γιατρός ρωτά πάντα αν ο ασθενής είναι σεξουαλικά ενεργός, αν έχει αλλάξει πολλούς ερωτικούς συντρόφους και αν χρησιμοποιεί προφυλακτικό ή κάποιο μέτρο αντισύλληψης. Οι ερωτήσεις αυτές δεν γίνονται από αδιακρισία, είναι απαραίτητες για να καταρτιστεί το πλήρες ιστορικό του ασθενούς και να εξηγηθούν πιθανά συμπτώματα.

7. Συχνή αδιαθεσία ή άγχος
Εάν η κακή διάθεση και το άγχος αποτελούν εμπόδιο σε μια ομαλή καθημερινότητα, ο γιατρός πρέπει να το γνωρίζει. Η ψυχική μας υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική μας υγεία.

8. Ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς από σύντροφο, μέλος της οικογένειας κ.λπ.
Σίγουρα είναι δύσκολο να ανοιχτούμε για τέτοια θέματα, όμως ο ειδικός μπορεί να δώσει την κατάλληλη καθοδήγηση ώστε οι δυσάρεστες εμπειρίες να μην επηρεάσουν την ψυχολογική μας κατάσταση τώρα και στο μέλλον.

ΠΗΓΗ

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *