Πάνω από πέντε καταγγελίες έχουν γίνει στον ΟΤΕ Πύργου για απάτες…
μέσω τηλεφώνου με πρόσχημα τροχαίο ατύχημα με στόχο την απόσπαση χρηματικού ποσού το οποίο ανάλογα με την περίπτωση κυμαίνεται από 2.000 έως 5.000 ευρώ.
Τελευταίο θύμα ένα ζευγάρι 76 και 82 ετών από την Μανολάδα από το οποίο κατάφεραν να υφαπάρξουν 2000 ευρώ με το πρόσχημα ότι τα χρήματα ήταν απαραίτητα για να διευθετηθεί τροχαίο που είχαν τα παιδιά τους.
Ειδικότερα προχθές το μεσημέρι γύρω στις 14:30 μ.μ. από σταθερό τοπικό τηλέφωνο, του οποίου ο αριθμός βρίσκεται στην διάθεση των διωκτικών αρχών, τηλεφώνησαν στο σπίτι του ζευγαριού και άγνωστη φωνή συνομίλησε με την 76χρονη γυναίκα.
Κατά την διάρκεια της συνομιλίας που είχαν κατάφερε να πείσει την γυναίκα πως είναι δικηγόρος και πως τα παιδιά της είχαν πέσει θύματα τροχαίου παρουσιάζοντας με πειστικό τρόπο μία σειρά από ψευδή στοιχεία. Προκειμένου να διευθετήσει τα ζητήματα που είχαν προκύψει από την εμπλοκή τους ζήτησε 5.000 ευρώ.
Η 76χρονη πείστηκε ότι είναι αληθινά όσα της έλεγε και στο ραντεβού που της έκλεισε η φωνή από το τηλέφωνο στην κεντρική πλατεία της Μανόλάδος, έστειλε τον 82χρονο με 2.000 ως αρχικό ποσό για να μπορέσει να προβεί ο «μαϊμού» δικηγόρος σε όλες τις ενέργειες που έπρεπε προκειμένου να κάνει ότι ήταν απαραίτητο ώστε να απαλλάξει τα παιδιά της από οποιαδήποτε ευθύνη είχε προκύψει λόγω της συμμετοχής τους στο τροχαίο.
Εκεί περίμενε τον άντρα ένας συνεργάτης της γυναίκας που είχε μέσω τηλεφώνου συνομιλήσει με την 76χρονη, πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε.
Μετά από λίγη ώρα διαπίστωσαν οι δύο ηλικιωμένοι πως επρόκειτο για απάτη και πήγαν στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής και κατήγγειλαν το γεγονός.
Δεν είναι το μοναδικό..
Το τελευταίο διάστημα αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν προσφύγει στον ΟΤΕ και έχουν κάνει γνωστό πως δικοί τους άνθρωποι, μεγάλης ηλικίας κυρίως, έχουν δεχθεί τηλεφωνικές ενοχλήσεις τέτοιου είδους.
Άγνωστοι τηλεφωνούν σε σπίτια όπου μένουν μεγάλοι άνθρωποι έχοντας με κάποιο τρόπο συγκεντρώσει πληροφορίες για την οικογένειά που έχουν, προκειμένου με ψέματα να καταφέρουν να τους αρπάξουν χρήματα.
Η συνήθης δικαιολογία που χρησιμοποιούν είναι πως συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαία και αναλόγως ζητούν ένα ποσό από 2000 και πάνω για να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις όποιες εκρεμμότητες έχουν δημιουργηθεί από την συμμμετοχή τους στο ατύχημα.
Αρκετοί είναι εκείνοι που άμεσα αντελήφθησαν ότι επρόκειτο για απάτη και δεν τους έδωσαν λεφτά ενημερώνοντας παράλληλα τις αρχές αλλά ορισμένοι πείστηκαν και έχασαν τα χρήματά τους…