Πόσο υγιεινός είναι ο συνδυασμός αυτών των 2 τροφών;…Ποιος μπορεί να αρνηθεί πως η ντομάτα είναι μία πολύ υγιεινή τροφή;
Επίσης ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί το ίδιο πράγμα για το αβοκάντο;
Μία μελέτη από το Πανεπιστήμιο Purdue, έδειξε πως οι θρεπτικές ουσίες των καροτενοειδών που υπάρχουν σε πολύχρωμα προιόντα, όπως είναι οι ντομάτες, δεν απορροφούνται από τον οργανισμό μας, αν δε συνδυαστούν με κάποιο ποσοστό λίπους.
Οι ντομάτες περιέχουν καροτενοειδές λυκοπένιο που προστατεύει από τον καρκίνο.
Για να πάρεις όμως όλες τις θρεπτικές ουσίες που προσφέρει, πρέπει να τις συνδυάσεις με ένα τέταρτο αβοκάντο, το οποίο διαθέτει μονοακόρεστα λίπη.
Το τυρί, το ελαιόλαδο, οι ελιές, είναι ακόμα μερικές τροφές που περιέχουν λίπος, και γι’αυτό καλό είναι να τα προσθέτεις στις σαλάτες σου!!
Η προσθήκη λίγου λίπους είναι επίσης καλή και στις φρουτοσαλάτες μας αλλά και στις σαλάτες λαχανικών!
Επίσης, σύμφωνα με μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Iowa, οι πράσινες (άγουρες) ντομάτες περιέχουν ένα συστατικό, την ντοματινίνη, η οποία αυξάνει τη μυϊκή μάζα, μειώνει τη μυϊκή απώλεια και βοηθά στη γρηγορότερη καύση του λίπους.