paisios3

ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ (PICS)

Με υπομονή στάθηκαν στην ουρά εκατοντάδες πιστοί για να προσκυνήσουν στον τάφο του γέροντος Παϊσίου, ο οποίος κατετάγη στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, γέμισε απο πολίτες κάθε ηλικίας χθες, Κυριακή 18 Ιανουαρίου, καθώς εκεί είναι ενταφιασμένος ο αγιορείτης μοναχός.

paisios

 

Κάποιοι μάλιστα από τους παραβρισκόμενους είχε τύχει να γνωρίσουν τον γέροντα Παϊσιο, οι περισσότεροι πάντως είχαν ακούσει γι’ αυτόν και για τη ζωή του.

«Πόλος έλξης» η Μονή Αγίου Ιωάννη
Άνθρωποι κάθε ηλικίας και εθνικότητας συρρέουν στο μοναστήρι καθημερινά, όχι μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από τα Βαλκάνια και τη μακρινή Ρωσία.

Ο μοναχός Παΐσιος γνωστός στο “Αγιον “Όρος ως θαυματουργός και θεραπευτής, αγιοκατατάχθηκε από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 13 Ιανουαρίου 2015, 21 χρόνια μετά τον θάνατό του το 1994, όταν -με βάση τούς κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας- απαιτείται να περάσουν τουλάχιστον 70.

Το αίτημα για την κατάταξή του στα Δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως Αγίου είχε υποβληθεί από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο και τον Επίσκοπο Μαραθώνος Μελίτωνα.

paisios2

Η αρχιερατική λειτουργία της «αγιοκατάταξης» αναμένεται να γίνει σε δεύτερο χρόνο, που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

 

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια




Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *