380 γρμ γάλα 3.5%
5 αυγά ολόκληρα
340 γρμ ζάχαρη
250 γρμ Βιτάμ
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο
75 γρμ μαγιά νωπή (ζητήστε την από τον φούρνο της γειτονιάς σας)
1 δόση (μικρό φακελάκι) μαχλέπι
1 σφηνάκι μαστίχα λικέρ ή μισό κοφτό κουτ. γλυκού τριμμένη μαστίχα
Ξύσμα από 3 μανταρίνια
Υλικά για την γέμιση:
250 γρμ τριμμένη κουβερτούρα σοκολάτας
250 γρμ τριμμένη κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
Υλικά για την επικάλυψη:
1 κρόκο αυγού χτυπημένο μαζί με 3 κουτ.σούπας νερό
100 γρμ φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Ρίξτε σε χλιαρό γάλα την μαγιά και λιώστε την καλά
Στον κάδο του μίξερ σας χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν
Λιώστε το Βιτάμ σε μέτρια θερμοκρασία
Σε μια βαθιά λεκάνη ρίξτε το κοσκινισμένο αλεύρι, την μαστίχα, το μαχλέπι και το ξύσμα από τα μανταρίνια. Προσθέστε το λιωμένο Βιτάμ και το αφρατεμένο μίγμα των αυγών με την ζάχαρη και την λιωμένη μαγιά με το γάλα και αρχίστε να ζυμώνετε καλά
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη και έχει μαλακή υφή σκεπάστε την με διαφανή μεμβράνη και βάλτε την σε μέρος θερμό για 1.45’ έως ότου διπλασιάσει τον όγκο της
Χωρίστε την ζύμη στα τρία
Αλευρώστε τον πάγκο σας και τον πλάστη σας καλά και ανοίξτε την ζύμη σε φύλλο πάχους 2 cm
Χωρίστε στα 3 τις κουβερτούρες και πασπαλίστε τις σε όλη την επιφάνεια της κάθε ζύμης
Ρολλάρετε στριφογυριστά την κάθε ζύμη και τοποθετήστε την σε Βιταμωμένες φόρμες του κέικ, αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει στον πάτο τους αντικολλητικό χαρτί
Αφήστε τα τσουρέκια να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου
Αλείψτε με πινέλο το κάθε τσουρέκι με τον κρόκο από το αυγό
Πουδράρετε με το φιλέ του αμυγδάλου
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 1700 C
Χρόνος Προετοιμασίας : 2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος : 30-40
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτριος
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας