ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Πασχαλινά κουλουράκια με βανίλια

Πασχαλινά κουλουράκια με βανίλια

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή

PASXALINA-KOYLOYRAKIA-olivemagazinegr1

Ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι Πάσχα θα μυρίσει… Πλούσια γεύση βουτύρου και άρωμα βανίλιας στα κουλουράκια που θα γίνουν ανάρπαστα.

Υλικά

  • 700γρ. αλεύρι μαλακό
  • 200γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200γρ. βούτυρο 82%
  • 1 κουτ. γλυκού αμμωνία
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150γρ. γάλα πλήρες
  • 2 αβγά
  • 1 λοβό βανίλιας

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου για λίγη ώρα να μαλακώσει και στη συνέχει το χτυπάτε με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό, στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.

Βήμα 2

Στο μεταξύ χαράζετε τη βανίλια κατά μήκος στη μέση με κοφτερό μαχαιράκι και ξύνετε τα σποράκια της. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και μετά το γάλα και τα σποράκια της βανίλιας.

Βήμα 3

Όσο χτυπάτε το μίγμα, κοσκινίζετε μέσα σε ένα μπολ το αλεύρι και το ανακατεύετε με την αμμωνία και το μπέικιν πάουντερ.

Βήμα 4

Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι. Συνεχίζετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και σταματάτε το μίξερ. Η ζύμη σας τώρα είναι μαλακή και μπορεί να πλάθεται με ευκολία. Αν κολλάει στα χέρια σας τη σκεπάζετε με σελοφάν και την αφήνετε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί, μην της προσθέσετε αλεύρι γιατί θα γίνουν σκληρά τα κουλούρια.

Βήμα 5

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κουλουράκια στο σχήμα που σας αρέσει (στρογγυλά, κοτσίδες, σαλιγκαράκια, κλπ).

Βήμα 6

Αραδιάζετε τα κουλουράκια σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αλείφετε με αβγό χτυπημένο ελαφρά με λίγο νερό. Τέλος τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1/#at_pco=smlwn-1.0&at_si=55014bd8d12610f4&at_ab=per-12&at_pos=0&at_tot=1

Related posts