Search
loukoumades

Παραδοσιακοί λουκουμάδες: ο απόλυτος γλυκός νηστίσιμος πειρασμός

5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά [από τα souper market]
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού  περίπου αλάτι
νερό χλιαρό όσο πάρει να γίνει ένα ελαστικό μίγμα
μέλι κανέλα
σέ όσους αρέσει και σοκολάτα σε νιφάδες ένα σακουλάκι λιωμένο
καλαμποκέλαιο για το τηγάνι

 

 Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι,το αλάτι,και την μαγιά ,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό [προσοχή νά είναι χλιαρό γιατί ζεστό θα κόψει η μαγιά και δεν θα φουσκώσουν].
Προσθέτουμε τόσο νερό ,ώστε να γίνει το μίγμα μας παχύρευστο,το σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει .
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι πολύ λάδι σχεδόν το μισό μπουκάλι και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά .
Με το χέρι βουτάμε μέσα στο μίγμα το κλείνουμε και αυτό που θα βγεί από πάνω το παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας και το ρίχνουμε μέσα στο λάδι ,έτσι γίνετε μπαλάκι .
Εχουμε κοντά μας ένα ποτήρι με νερό να βουτάμε μέσα το κουτάλι μας  να μην κολάει και μία τρυπητή κουτάλα να τους γυρνάμε γρήγορα και να τους βγάλουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας .
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ,η ,αν σας αρέσει λιώνετε σοκολάτα από τα έτοιμα φακελάκια σε σταγόνες και ρίχνετε από πάνω ,εδώ πρόσθεσα πάνω από την σοκολάτα και λίγο τριμμένο μπισκοτάκι !!!Οπως και να τους φτιάξουμε είναι φανταστικοί !!! και με το μελάκι ακόμα πιό ωραίοι !!

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *