Η δική μας “ελληνοποιημένη” πίτσα. Με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό, προσούτο Ευρυτανίας και ξινομυζήθρα, θα φτιάξετε μια πίτσα με άρωμα ελληνικό!
Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή
Υλικά
- 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες χωρίς πολλά υγρά
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 250γρ. ξινομυζήθρα Χανιών
- 3-4 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
- 10 φύλλα βασιλικού, φρέσκα
- ρίγανη, ελαιόλαδο
- Για τη ζύμη
- 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 60ml γάλα
- 50ml ελαιόλαδο
- αλάτι, ρίγανη ξερή
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC και τοποθετείτε τη σχάρα μια θέση χαμηλότερα από τη μέση.
Βήμα 2
Στον κάδο του μίξερ αναμιγνύετε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη και προσθέτετε σταδιακά το γάλα μέχρι να γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη. Την σκεπάζετε καλά και την αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
Βήμα 3
Σε επιφάνεια που πρώτα έχετε αλευρώσει, απλώνετε τη ζύμη σας και την ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο με πάχος περίπου 1 εκατοστό.
Βήμα 4
Λαδώνετε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζετε μέσα τη ζύμη. Απλώνετε πρώτα στο κέντρο ομοιόμορφα τη φρέσκια ντομάτα, μετά το προσούτο και τα ντοματίνια και τέλος σκορπίζετε την ξινομυζήθρα και τα φύλλα βασιλικού. Πασπαλίζετε με ρίγανη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήνετε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας