Search
pizzafreskia-ntomata-xinomuzothra-575x262

Πίτσα με φρέσκια ντομάτα, προσούτο Ευρυτανίας, ξινομυζήθρα και βασιλικό

Η δική μας “ελληνοποιημένη” πίτσα. Με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό, προσούτο Ευρυτανίας και  ξινομυζήθρα, θα φτιάξετε μια πίτσα με άρωμα ελληνικό!

piza ska2
Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες χωρίς πολλά υγρά
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 250γρ. ξινομυζήθρα Χανιών
  • 3-4 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
  • 10 φύλλα βασιλικού, φρέσκα
  • ρίγανη, ελαιόλαδο
  • Για τη ζύμη
  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60ml γάλα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, ρίγανη ξερή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC και τοποθετείτε τη σχάρα μια θέση χαμηλότερα από τη μέση.

Βήμα 2

Στον κάδο του μίξερ αναμιγνύετε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη και προσθέτετε σταδιακά το γάλα μέχρι να γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη. Την σκεπάζετε καλά και την αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.

Βήμα 3

Σε επιφάνεια που πρώτα έχετε αλευρώσει, απλώνετε τη ζύμη σας και την ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο με πάχος περίπου 1 εκατοστό.

Βήμα 4

Λαδώνετε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζετε μέσα τη ζύμη. Απλώνετε πρώτα στο κέντρο ομοιόμορφα τη φρέσκια ντομάτα, μετά το προσούτο και τα ντοματίνια και τέλος σκορπίζετε την ξινομυζήθρα και τα φύλλα βασιλικού. Πασπαλίζετε με ρίγανη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήνετε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.

Πηγή

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *