369158040948F42D480A6F91BE982404

Οργανικές ενώσεις ανακάλυψε το Philae στον κομήτη 67P

Οι οργανικές χημικές ενώσεις (δηλαδή ενώσεις που περιέχουν άνθρακα) αποτελούν τη βάση της ζωής στη Γη. Άγνωστη παραμένει ακόμα η πολυπλοκότητα των ενώσεων που βρέθηκαν στον κομήτη.

Μόρια που περιέχουν άτομα άνθρακα εντόπισε στην επιφάνεια του κομήτη 67P/ Churyumov-Gerasimenko το όχημα Philae, σε μια δυνητικά μεγάλη επιστημονική επιτυχία.

Οι οργανικές χημικές ενώσεις (δηλαδή ενώσεις που περιέχουν άνθρακα) αποτελούν τη βάση της ζωής στη Γη.

Οι επίμαχες ενώσεις εντοπίστηκαν από όργανο που ήταν σχεδιασμένο να «μυρίσει» την ατμόσφαιρα του κομήτη.

Άγνωστο παραμένει ωστόσο το πόσο πολύπλοκα είναι τα οργανικά στοιχεία που εντοπίστηκαν στον 67P, δηλαδή αν πρόκειται για σχετικά απλές ενώσεις, όπως μεθάνιο, ή σύνθετα στοιχεία, όπως αμινοξέα, που είναι τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών.

Η ανακάλυψη του Philae μπορεί να δώσει στους επιστήμονες πολύτιμες πληροφορίες για χημικά στοιχεία που «κατέφθασαν» στον πλανήτη μας μέσω κομητών, ενδεχομένως συμβάλλοντας στην ανάπτυξη αρχαίας ζωής στη Γη.

Το Philae πρόλαβε να συλλέξει στοιχεία από την επιφάνεια και την ατμόσφαιρα του 67P/ Churyumov-Gerasimenko λίγο πριν «κλείσει» την Παρασκευή, καθώς εξαντλήθηκαν οι μπαταρίες του.

Το «κλείσιμο» οφείλεται στο γεγονός ότι στο σημείο όπου κατέληξε το όχημα στην επιφάνεια το κομήτη δεν εκτίθεται σε φως ώστε να φορτίσει τις μπαταρίες του με ηλιακή ενέργεια.

Πηγή: skai.gr

 

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια




Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *