ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

«Οι πολίτες απαιτούν αλήθεια και ελπίδα. Να προτάξουμε θετικά μηνύματα για την επόμενη μέρα»

«Οι πολίτες απαιτούν αλήθεια και ελπίδα. Να προτάξουμε θετικά μηνύματα για την επόμενη μέρα»

«Οι πολίτες απαιτούν αλήθεια και ελπίδα. Να προτάξουμε θετικά μηνύματα για την επόμενη μέρα»

Για δεύτερη μέρα συνεχίζει την περιοδεία του στη Λέρο ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επιλέγοντας ένα διαρκή και ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες.

Μέσα από τις προτάσεις του αλλά και τις απαντήσεις που δίνει στα ερωτήματα των πολιτών διαμορφώνεται η ατζέντα της επόμενης μέρας για τα Δωδεκάνησα.
«Μέχρι τώρα, οι πολίτες υποβάλλονταν σε θυσίες για να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, να φύγουμε από τα ελλείμματα.

Από την επόμενη μέρα πρέπει να μιλάμε για την ελπίδα, την αληθινή ελπίδα. Πρέπει να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα με αναπτυξιακή στόχευση και προοπτική.
Με σαφείς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για:

– Μείωση της φορολογίας στο 15% για τις επιχειρήσεις σταδιακά και με ποσοστό 2%, σε ετήσια βάση για την επόμενη πενταετία.

– Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις.

– Μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους και μισθωτούς.

– Επαναπροσδιορισμός του ΕΝΦΙΑ. Να σταματήσει η υπερφορολόγηση των ακινήτων. Σε πρώτη φάση η μείωση των φόρων στα ακίνητα να είναι ουσιαστική, σε ποσοστό 25%».

Ο κ. Κόνσολας έκανε ειδική αναφορά στις νέες προοπτικές που υπάρχουν για τα Δωδεκάνησα τονίζοντας:

«Οι πόροι της νέας προγραμματικής περιόδου πρέπει να διοχετευθούν εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη: στην αγορά και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Μέσα από το Ταμείο Χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα τομεακά προγράμματα για τον τουρισμό και την καινοτομία υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Δωδεκανήσου.

Οι πόροι αυτοί θα είναι διαθέσιμοι εφόσον συνεχίσουμε να κινούμαστε εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, στη σταθερότητα και στην ασφάλεια μιας διασφαλισμένης χρηματοδότησης για τη χώρα».

1

 

2

 

3

 

4

 

5

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Related posts