Οι γονείς των Γερμανών μαθητών προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους στα κινητά τηλέφωνα…

Οι γονείς των Γερμανών μαθητών προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους στα κινητά τηλέφωνα…

Την ώρα που θρηνούν τα παιδιά τους θα πρέπει να αναγνωρίσουν και τις σορούς τους, που είναι άμορφες μάζες…

Oι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στην Γερμανία, όμως, στη Β. Ρηνανία Βεστφαλία, απ΄όπου κατάγονταν οι 16 μαθητές που επέβαιναν στο μοιραίο Airbus, οι κάτοικοι είναι συγκλονισμένοι.

Η πόλη Halrtern, μία πόλη με 38 χιλιάδες κατοίκους, στο κρατίδιο της Β. Ρηνανίας- Βεστφαλίας, έχει βυθιστεί στο πένθος. Ο δήμαρχος της πόλης, Μπόντο Κλίμπελ δηλώνει με δάκρυα στα μάτια: «Είναι η πιο μαύρη μέρα στην ιστορία της πόλης μας. Συντετριμμένοι οι γονείς των άτυχων μαθητών, προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους μέσω κινητών τηλεφώνων. Δεν σήκωνε όμως κανείς το τηλέφωνο…».

Οι γονείς των αδικοχαμένων μαθητών του σχολείου Τζόσεφ- Κόνινγκ είναι σοκαρισμένοι και δέχονται ψυχολογική υποστήριξη. Την ώρα που θρηνούν τα παιδιά τους θα πρέπει να αναγνωρίσουν και τις σορούς τους, όμως την ταυτοποίησή τους δυσχεραίνει το γεγονός ότι τα πτώματα είναι διαμελισμένα, άμορφες μάζες…

Οι 16 Γερμανοί μαθητές από το κρατίδιο της Β. Ρηνανίας- Βεστφαλίας συμμετείχαν σε πρόγραμμα ανταλλαγών για την εκμάθηση της ισπανικής γλώσσας με το Ινστιτούτο Gioga. Πριν επιβιβαστούν στο μοιραίο αεροσκάφος και αναχωρήσουν από την Βαρκελώνη με προορισμό το Ντίσλεντορφ, είχαν αποχαιρετήσει τους Ισπανούς μαθητές λέγοντάς τους ότι θα φροντίσουν να τους δουν το συντομότερο.

Από την συντριβή του αεροσκάφους στις ελβετικές Αλπεις, ακόμα και το μαύρο κουτί που εντόπισαν οι διασώστες έχει υποστεί σοβαρές ζημιές γεγονός που δυσχεραίνει τις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν μέρες. Στο σημείο της τραγωδίας, εκτός από την Γερμανία καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, μεταβαίνει και η πρωθυπουργός της Β. Ρηνανίας – Βεστφαλίας, απ΄όπου κατάγονται οι μαθητές που επέβαιναν στο Airbus.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε πως μέχρι αυτό το στάδιο των ερευνών, δεν υπάρχουν στοιχεία που να «δείχνουν» τρομοκρατική επίθεση.

Η εισαγγελία των Βερσαλλιών έχει ανοίξει έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, αν και ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, δηλώνει πως προς το παρόν δεν αποκλείεται κανένα σενάριο.

 

 

Πηγή

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Related posts