Νησιά Τερκς και Κέικος, ο άγνωστος, εξωτικός φορολογικός παράδεισος -Εκεί ψάχνουν τις offshore του Καρατζαφέρη

Τέρκς και Κέικος. Αυτά τα δύο μικρά νησιά της Καραϊβικής προσφέρουν τον μέγιστο βαθμό μυστικότητας σε όποιον θέλει να χτίσει τη δική του offshore εταιρεία.

Με έκταση που δεν ξεπερνά αυτή της Χίου και με πληθυσμό 50.000 κατοίκων, το μικρό αυτό κρατίδιο, που βρίσκεται στη σφαίρα επιρροής του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2008 βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των φορολογικών παραδείσων με τη μεγαλύτερη αδιαφάνεια. Ψηλά στη λίστα βρίσκονται και οι Σεϋχέλλες, το Βασίλειο του Μπρουνέι, αλλά και μεγαλύτερες χώρες, όπως η Μαλαισία και η Ελβετία.

Στα Τερκς και Κέικος δεν τηρούνται λεπτομερή αρχεία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιρειών και δεν είναι απαραίτητητη η δημοσιοποίηση στοιχείων για τους μετόχους.

Επιπλέον, δεν απαγορεύονται οι μηχανισμοί που καθιστούν δυνατή την αυτόματη μεταφορά περιουσίας σε άλλους φορολογικούς παραδείσους στην περίπτωση που γίνει αντιληπτή έρευνα των Αρχών για εταιρεία που έχει την έδρα της εκεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», στα νησιά Τερκς και Κέικος βρίσκεται η έδρα δύο εταιρειών με τις οποίες φέρεται να σχετίζεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε