Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε στην κοινή γνώμη από το ειδεχθές έγκλημα της θανάτωσης ενός σκύλου από 74χρονο, που πολτοποίησε το κεφάλι του και τα μέλη του φιλοζωϊκού σωματείου «Τυχερές Πατούσες», που παρίστανται ως πολιτική αγωγή στην προγραμματισμένη για την 21η Νοεμβρίου 2014 δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, βρέθηκαν αντιμέτωπα με ακόμη μια θρυλούμενη θηριωδία από τέσσερις νεαρούς Ροδίτες!
Μόνο σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί συγκεκριμένα η συνομιλία που είχαν οι νεαροί Ροδίτες στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης του Facebook κάτω από ανάρτηση στην οποία απεικονίζεται το άτυχο σκυλί και περιγράφεται το έγκλημα.
Οι δύο από τους τέσσερις νεαρούς καυχώνται και γελάνε συγκεκριμένα για το ό,τι πρόσφατα και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας, σε φυλάκιο στ’ Απόλλωνα, βασάνιζαν και θανάτωναν σκυλιά τα οποία εν συνεχεία έθαβαν!!
Η συνομιλία αποτυπώθηκε από μέλη του φιλοζωικού σωματείου, που ετοιμάζονται να υποβάλουν νέα μήνυση για τη διερεύνηση των όσων περιγράφονται, ενώ παραπέρα εξετάζουν αν αρμόδιοι για τον κολασμό των νεαρών είναι οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η συνομιλία που καταγράφηκε έχει ως εξής:
-Ανάρτηση με την είδηση της θανάτωσης του σκύλου η οποία συνοδεύεται με φωτογραφία του νεκρού ζώου, που αποστέλλει στον τοίχο του προφίλ του δεύτερου χρήστη ο πρώτος χρήστης με το εξής σχόλιο:
«Ρε μαλ…. το θυμάστε; :O:O φυλάκιο Απόλλωνα!!»
-Δεύτερος χρήστης: Ολόιδιο ρε!!
-Πρώτος χρήστης: Αυτό είναι ρε :S:S
-Δεύτερος χρήστης: Αφού το είχαμε θάψει.
-Πρώτος χρήστης: Τη μάνα είχε θάψει ρε όχι τα παιδιά!:S
-Δεύτερος χρήστης: Α ναι ρε!
-Πρώτος χρήστης: Τι μου θύμισες… (το όνομα του τρίτου), εγώ, εσύ και ο κύριος (το όνομα του τέταρτου) να ανοίγουμε τρύπα…
-Δεύτερος χρήστης: χαχαχαχαχαχα το καλύτερο φυλάκιο! Εσύ τα βασάνιζες και ο (όνομα του τέταρτου) να σέρνει την μάνα στο λάκο!
-Πρώτος χρήστης: Εγώ τα πείραζα και τα ζουλούσα ρεεε
-Δεύτερος χρήστης: χαχαχαχαχα ο μόνος νορμάλ πρέπει να ήμουν!
-Τέταρτος χρήστης: Χαχαχαχχαχα….
Οι κ.κ. Γεωργία Διμέλη, Γεώργιος Κυπραίος δικηγόροι και η κ. Σαμπρίνα Παγωνάκη, μέλη του σωματείου, έχουν στην κυριολεξία συγκλονιστεί από το περιεχόμενο της ως άνω συνομιλίας και κινούν τις νόμιμες διαδικασίες.
«Ο σύλλογος καταδικάζει το περιστατικό και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν, όπως ορίζει ο νόμος 4039/2012 για την κακοποίηση ζώων και τον βασανισμό τους», δήλωσε στη «δημοκρατική» η κ. Διμέλη.
Σε περιστατικά βασανισμού, κακοποίησης και παραμέλησης, ζώων όλοι θα πρέπει να κινητοποιούμαστε και να τα καταγγέλλουμε στις αρμόδιες Αρχές. Σύμφωνα με το νέο νόμο για τα κατοικίδια, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το πρόστιμο για κακοποίηση, βασανισμό, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου καθώς και πώληση, εμπορία και διακίνηση μέσω διαδικτύου οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο απεικονίζεται κάθε είδους σεξουαλική συνεύρεση με ζώα ή πράξη βίας ή θανάτωση ανέρχεται σε 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.
Αν έχει πέσει στην αντίληψή σας περιστατικό παθητικής κακοποίησης- παραμέλησης κατοικιδίου από τον ιδιοκτήτη, καλό είναι να:
-Τραβήξετε φωτογραφίες ή βίντεο, που να αποδεικνύουν την παραμέληση.
– Ενημερώσετε την τοπική φιλοζωική οργάνωση.
-Κάνετε καταγγελία στην Κτηνιατρική Διεύθυνση της Περιφέρειας, αναφέροντας αναλυτικά όσα γνωρίζετε. Την καταγγελία μπορείτε να την κάνετε τηλεφωνικά ή με φαξ, ζητώντας όμως τον αριθμό πρωτοκόλλου, για να βεβαιωθείτε ότι έχει καταγραφεί το γεγονός, για μελλοντική ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης και για να παραλάβετε αντίγραφο της καταγγελίας.
-Ειδοποιήσετε την Αστυνομία, η οποία οφείλει να επισκεφθεί το χώρο, να κάνει έκθεση αυτοψίας και να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο, ανάλογα με την παράβαση.
– Εάν γίνετε μάρτυρες περιστατικού κακοποίησης προσπαθήστε να κινητοποιήσετε τους περαστικούς και τους γείτονες για να μην διαφύγει ο δράστης.
– Σε περίπτωση που διαπιστώσετε πως έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο φωτογραφικό υλικό ή βίντεο με περιεχόμενο κακοποίησης, προωθήστε το λινκ περιγράφοντας το περιεχόμενό του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
– Για τη λήψη εισαγγελικής παραγγελίας, απευθυνθείτε στην Εισαγγελία. Μόλις παραλάβετε την εισαγγελική παραγγελία θα την παραδώσετε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας για να την εκτελέσει. Για να σας δώσει ο εισαγγελέας την παραγγελία θα πρέπει να τον πείσετε για τη σοβαρότητα του περιστατικού, γι’ αυτό η καταγγελία σας θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα εκδόθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη εγκύκλιος, που προβλέπει πολύ αυστηρές και άμεσες ποινές για όσους συλλαμβάνονται να κακοποιούν και να βασανίζουν ζώα.
Η εισαγγελέας δίνει σαφή εντολή για τήρηση του Αυτοφώρου και διενέργεια άμεσης δίκης όχι μόνο για όσους ευθύνονται για κακοποίηση ή βασανισμό ζώων, αλλά για όλους όσοι διακινούν σχετικό οπτικό υλικό στο διαδίκτυο.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

 

loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!