της Άννας Φρύνη
Μια συνταγή-απόλαυση για τους μακαρονάδες… με λίγες θερμίδες! Χωρίς κρέμα γάλακτος, αλλά με γιαούρτι, φέτα και ξινομυζήθρα, οι πένες μπορούν να απογειώσουν τον ουρανίσκο σας. Ξεφύγετε από την κλασσική μαγειρική και πειραματιστείτε με μια διαφορετική σάλτσα τυριών…
Υλικά
-1/2 πακέτο πένες
-1 γιαούρτι αγελαδινό
-150 γρ. φέτα μαλακή
-70 γρ. ξινομυζήθρα
-1 κουταλάκι δυόσμο τριμμένο
-λίγο σκόρδο
Εκτέλεση
- Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζετε και ανακατεύετε με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τη φέτα, τη ξυνομυζήθρα, το δυόσμο και το σκόρδο μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.
- Ρίχνετε το μίγμα στις πένες, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας