Εάν νιώθετε ότι καταπιέζεστε τη Μ. Εβδομάδα, εξαιτίας της νηστείας, υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσετε! Σας προτείνουμε μία νηστίσιμη πίτσα με μανιτάρια:
ΥΛΙΚΑ
2 – 2½ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
3/4 κούπας νερό χλιαρό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια μυρωδικά για πίτσα
Για τη γέμιση
1/4 κούπας λάδι
250 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κίτρινη πιπεριά ζουλιέν
1/2 κόκκινη πιπεριά ζουλιέν
1 κούπα σάλτσα μαρινάρα ή σάλτσα ναπολιτέν
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα σε φετάκια
250 γραμμ. φυτικό τυρί, τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάστε τη ζύμη. Σε ένα μπολ διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό και αφήστε τη ν’ αφρίσει. Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και τα μυρωδικά, ρίξτε τη φουσκωμένη μαγιά και ζυμώστε να γίνει ζύμη απαλή κι ελαστική. Βάλτε τη σε λαδωμένο μπολ, τυλίξτε τη στο λάδι και αφήστε τη να φουσκώσει 30′. Ανοίξτε τη σε φύλλο και στρώστε το σε ένα ταψί για πίτσα με διάμετρο 30 εκ.
Ετοιμάστε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατέψτε τα επάνω σε δυνατή φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί το περισσότερο από το νερό τους και να τηγανιστούν ελαφρά. Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε το σοτάρισμα ώσπου να μαραθούν. Απλώστε επάνω στη ζύμη τη σάλτσα μαρινάρα και κατόπιν στρώστε τα σοταρισμένα μανιτάρια με τις πιπεριές. Αραδιάστε εδώ κι εκεί τα φετάκια της ντομάτας και πασπαλίστε με το τυρί. Ψήστε την πίτσα στους 180°C για 30′ και σερβίρετέ τη μόλις τη βγάλετε από το φούρνο.
ΠΗΓΗ: madata.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας