Search
koulourakia

Κουλουράκια λαδιού και κανέλας της «μαμάς» (εύκολα και υγιεινά!)

Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει μοσχομυρίσει από τα αρώματα που βγάζει ο φούρνος όταν ψήνουμε αυτά τα κουλουράκια! Είναι μία παραδοσιακή, κυρίως χειμωνιάτικη συνταγή, που με κάποιες μικρές παραλλαγές μεταφέρεται από τη μία γενιά στην άλλη! Δείτε την!

ΥΛΙΚΑ:
• 1/5 ποτήρι λάδι
• 1/5 ποτήρι κρασί
• 1 ποτήρι ζάχαρη
• 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
• 1 κ.γ. σόδα
• 1 κ.γ baking powder
• κανέλα (όση θέλετε)
• περίπου 1 κιλό αλεύρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, το baking powder και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι. Μόλις η ζύμη μας γίνει αφράτη και δεν κολλάει στα χέρια σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τον αυτοσχεδιασμό! Κάντε ό,τι σχήματα θέλετε και ψήστε τα στο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά! Τόσο εύκολα! (Άμα θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη ζάχαρη από πάνω όσο είναι ακόμα ζεστα) 

 

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *