ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ απο το μεγαλύτερο αυστριακό συνδικάτο: «Διαγραφή χρέους για την Ελλάδα ακόμη κι αν επιβαρυνθούμε»

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ απο το μεγαλύτερο αυστριακό συνδικάτο: «Διαγραφή χρέους για την Ελλάδα ακόμη κι αν επιβαρυνθούμε»

Τη διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, «ακόμη και αν κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε οικονομικά τους Αυστριακούς πολίτες» ζητά ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Κάτσιαν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με εκείνες των ευρωπαϊκών συνδικάτων και προβλέποντας αλλαγή πορείας στην Ευρώπη, μετά τη νίκη στις εκλογές.

Μια διαγραφή χρέους είναι φυσικά δύσκολο να εξηγηθεί, αλλά είναι και δύσκολο να κατανοηθεί ότι τα χρήματα της βοήθειας δεν έφθασαν στους ανθρώπους στην Ελλάδα αλλά τα πήραν οι τράπεζες και οι εργαζόμενοι αποψιλώθηκαν όπως τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, για να βρεθούν σε τέτοια άθλια κατάσταση και είναι φυσικό να αντιστέκονται, τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του, στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ».

Πολλές από τις θέσεις, με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές στην Ελλάδα, ταυτίζονται με τα αιτήματα των ευρωπαϊκών συνδικάτων, τα οποία επικρίνουν επίσης την ανήλεη πολιτική λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα οδηγηθεί σε μια αναγκαία αλλαγή πορείας, έστω και αν αυτό δεν συμβεί τόσο δραματικά και τόσο βραχυπρόθεσμα, αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Κάτσιαν.

Για τον ίδιο, πρόκειται για «διαστροφή» το να υπάρχει, λόγω μηδενικών επιτοκίων, φθηνό χρήμα όσο ποτέ και τα κράτη να μην μπορούν να επενδύσουν εξαιτίας των αυστηρών κοινοτικών κανόνων για τις δαπάνες και αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη χρειάζεται νέες επενδύσεις και νόμους εναντίον νόμιμων και παράνομων φορολογικών τεχνασμάτων.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι «στην Ελλάδα, το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ δέχθηκε ένα εξοντωτικό πολιτικό πλήγμα από τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως επίσης το ότι «χωρίς αριστερή στροφή της, η Σοσιαλδημοκρατία περιττεύει», ο πρόεδρος του μεγαλύτερου αυστριακού συνδικάτου επισημαίνει πως η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία χρειάζεται μια κοινή εικόνα για το πώς φαντάζεται τη «δική» της Ευρώπη, για το τι πρεσβεύει, ποια είναι η ταυτότητά της και πού πορεύεται.

Μια τέτοια Ευρώπη είναι μια κοινωνική Ευρώπη, στην οποία μπορεί μεν να υπάρχουν και όμιλοι επιχειρήσεων, όμως αυτοί δεν θα καθορίζουν την πορεία, αλλά εκείνη που θα την καθορίζει, δίνοντας τους κανόνες και διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις, θα είναι η πολιτική και μόνον αυτή, τονίζει στη συνέντευξή του, ο Βόλφγκανγκ Κάτσιαν.

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : eleysis-ellinwn.gr

Related posts