Η νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (UCL) αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της δημόσιας υγείας, καθώς υποδεικνύει ότι οι σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Πρόληψης και της Θεραπείας θα οδηγήσουν σε σημαντικότατη μείωση των δεικτών θανάτου από καρκίνο μέσα στις επόμενες δεκαετίες.
Όπως αναφέρει ο ομότιμος καθηγητής του UCL, David Taylor, το 2050 θα αποτελεί σπάνιο φαινόμενο να πεθάνει ένας μεσήλικας από καρκίνο. «Πρόκειται για μια πρόβλεψη που βασίζεται σε τρέχουσες τάσεις», δηλώνει ο Taylor, συμπληρώνοντας πως «οι δυνατότητες πρόληψης και αποτελεσματικής θεραπείας του καρκίνου επεκτείνονται συνεχώς».
Ο Taylor τονίζει πως, αν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και επίβλεψης, οι εξελίξεις προς την επιθυμητή κατεύθυνση θα είναι ακόμη ταχύτερες.
Η σχετική έκθεση αναφέρει πως «αποτελεί ρεαλιστικό στόχο να μειωθούν στο ελάχιστο οι δείκτες θανάτου από οποιαδήποτε μορφή καρκίνου σε παιδιά και ενήλικες έως 80 ετών μέχρι το 2050, μέσω παρεμβάσεων και μεταβολών στις καθημερινές συνήθειες, σε συνδυασμό με την εφαρμογή τεχνολογιών πρόληψης και τη χορήγηση φαρμάκων και άλλων θεραπευτικών μεθόδων».
Ο καθηγητής Jack Cuzick, πρωτοπόρος ερευνητής στον τομέα της Πρόληψης, αναφέρει ενδεικτικά πως η μείωση του σωματικού βάρους είναι ένα βασικό και αποτελεσματικό μέτρο για να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος καρκίνου αλλά και ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας