Η Μονή της Νέας Ιερουσαλήμ στην Ρωσία [βίντεο]

Η Μονή της Νέας Ιερουσαλήμ στην Ρωσία [βίντεο]
Η Μονή της Νέας Ιερουσαλήμ ιδρύθηκε το 1656 από τον Πατριάρχη Νίκων.
 
Ο σχεδιασμός του μοναστηριού βασίστηκε στην περίφημη εκκλησία της Αναστάσεως της Ιερουσαλήμ. Ο Νίκων προτίθετο να κατασκευάσει μια σειρά από ιερά προσκυνήματα στο προάστιο Ιστρα της Μόσχας τα οποία θα αντιστοιχούσαν στους ιερούς τόπους της Παλαιστίνης.
 
Ο Πατριάρχης έζησε για οκτώ χρόνια στο μοναστήρι, αφιερώνοντας όλες του τις δυνάμεις στην κατασκευή του, προκειμένου οι Ρώσοι να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα Πάθη του Χριστού, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν το μακρύ και δαπανηρό-εκείνα τα χρόνια- ταξίδι στη Μέση Ανατολή.

 

 

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : defencenet.gr

Related posts