Για να θωρακίσετε την καρδιά σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, έτσι ώστε να αποκτήσετε εκτός από καλλίγραμμο σώμα, και υγιές.
Τι να καταναλώνετε
- Φάτε περισσότερα λιπαρά ψάρια, όπως σολωμό, σκουμπρί, ρέγγες, σαρδέλες και πέστροφα, που έχουν ωμέγα-3 λιπαρά. Προσπαθήστε να τρώτε ένα τέτοιο γεύμα δυο φορές την εβδομάδα.
- Ξηροί καρποί: Κάνουν πολύ καλό στο σώμα. Φάτε κάθε μέρα από μία χούφτα αμύγδαλα, φουντούκια, μακαντάμια ή φιστίκια Αιγίνης.
- Όσπρια: Φάτε όσο πιο συχνά μπορείτε φασόλια, ρεβύθια, αρακά, φακές.
- Ντομάτες: Έχουν το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, που κάνει πολύ καλό στον οργανισμό: προλαμβάνει το εγκεφαλικό επεισόδιο και τον καρκίνο του προστάτη.
- Βρώμη: Αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Αποφύγετε
- Επεξεργασμένο φαγητό: Προτιμήστε το μαύρο από το λευκό ψωμί και γενικώς τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
- Κόκκινο κρέας: Οι άνθρωποι που τρώνε κιμά, χοιρινό, αρνί κλπ συχνά μέσα στην εβδομάδα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα για καρδιακό επεισόδιο.
- Κρόκοι αυγών: Μην καταναλώνετε πάνω από 200ml τη μέρα.
- Αλάτι: Κόψτε όσο μπορείτε περισσότερο το αλάτι και σιγά σιγά θα δείτε πως θα το συνηθίσετε.
Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!