Search
milopita

Εύκολη μηλόπιτα με ζύμη μπισκότου

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
  • 400 γρ. Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 βανίλια
  • 250 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟΥ
  • 5 μήλα
  • 150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • Κανέλα για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • 1Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν. Η ζύμη θα είναι σφιχτή και τραχιά.
  • 2Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα, το καρύδι, τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • 3Σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι στρογγυλό αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με τα δάχτυλα πασπαλίζουμε με την ψιχουλιαστή (crable) ζύμη. Φροντίζουμε να κάνουμε πλαϊνό τείχος ζύμης για να φυλακίσουμε τη γέμιση.
  • 4Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε στρώση. Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη (μοιάζει με βρεγμένη άμμο).
  • 5Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει καλά.
  • 6Ξεφορμάρουμε σε σχάρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *