ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
- 400 γρ. Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 400 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 βανίλια
- 250 γρ. καλαμποκέλαιο
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 πρέζα αλάτι
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟΥ
- 5 μήλα
- 150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κανέλα
- Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
- Κανέλα για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
-
1Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν. Η ζύμη θα είναι σφιχτή και τραχιά.
-
2Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα, το καρύδι, τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με κουτάλι.
-
3Σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι στρογγυλό αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με τα δάχτυλα πασπαλίζουμε με την ψιχουλιαστή (crable) ζύμη. Φροντίζουμε να κάνουμε πλαϊνό τείχος ζύμης για να φυλακίσουμε τη γέμιση.
-
4Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε στρώση. Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη (μοιάζει με βρεγμένη άμμο).
-
5Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει καλά.
-
6Ξεφορμάρουμε σε σχάρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας