ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Συμφωνία – μαμούθ που θα φέρει ΣΕΙΣΜΟ στην αγορά!

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Συμφωνία – μαμούθ που θα φέρει ΣΕΙΣΜΟ στην αγορά!
Ένα ακόμη μεγάλο deal ανακοινώνεται για το φαρμακευτικό κλάδο …μετά τις πολλές συμφωνίες που  βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου τους τελευταίους μήνες.
Η Shire, που δεν κατάφερε να προχωρήσει στην εξαγορά της AbbVie τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε την εξαγορά της NPS Pharmaceuticals έναντι 5,2 δισ. δολ.
Η εξαγορά γίνεται με καταβολή μετρητών, στα 46 δολ. για κάθε μετοχή της NPS. Η συμφωνία γίνεται δηλαδή με premium 7,2% από το κλείσιμο της Παρασκευής και σχεδόν 50% από το επίπεδο της μετοχής στις 16 Δεκεμβρίου, όταν έγινε για πρώτη φορά γνωστό το ενδιαφέρον της Shire για τη NPS.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Βρετανίας η οποία προχωρά στην

πιο σημαντική εξαγορά στην ιστορία της. Η απόκτηση της NPS, η οποία ειδικεύεται στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, θα δώσει στη Shire πρόσβαση σε εξειδικευμένα φάρμακα.

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : tsekouratoi.gr

Related posts