Επιχείρηση “μαύρο χρήμα”! Αυτά είναι τα ποσά που διεκδικεί το ΥΠΕΘΑ από τις μίζες!

Επιχείρηση “μαύρο χρήμα”! Αυτά είναι τα ποσά που διεκδικεί το ΥΠΕΘΑ από τις μίζες!

Επιχείρηση “μαζέψτε το μαύρο χρήμα” βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση. Με “εργαλείο” την Δικαιοσύνη η οποία “εκκαθαρίζει” με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα όλες τις “περίεργες συμβάσεις” η κυβέρνηση φιλοδοξεί να συγκεντρώσει ακόμη και 2 δις ευρώ . Οι περισσότερες από τις συμβάσεις αφορούν φυσικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της καθημερινής εφημερίδας, οι υποθέσεις εξοπλισμών που αναμένεται να φέρουν “ζεστό χρήμα” στα ταμεία είναι:

•Υποβρύχια και οπλικό σύστημα Asrad: Η ζημιά υπολογίζεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ.

•TOR M1: Το ποσό που διεκδικείται ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια.

•Σύστημα ΕΡΜΗΣ: Το “καπέλο” ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια.

•Ηλεκτορνικός Πόλεμος: Πάνω από 48 εκατομμύρια το διεκδικήσιμο ποσό.

•Αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH-2000: 10,5 εκατομμύρια ευρώ το ποσό τπου μπορεί να διεκδικηθεί.

•Kornet: Ο ίδιος ο Αντώνης Κάντας έχει μιλήσει για μίζα 3 εκατομμυρίων ευρώ.

•Αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης: Μίζα 13 εκατομμυρίων ευρώ υπό διερεύνηση και διεκδίκηση.

Αν σ΄ όα αυτά προστεθούν και τα διεκδικήσιμα ποσά από άλλες συμβάσεις του δημοσίου σε χώρους εκτός της Εθνικής Άμυνας τότε το “κονδύλι” που μπορεί να προκύψει φθάνει τα 2 δις.

Σύμφωνα με υπολογισμούς το ΥΠΕΘΑ και ο Πάνος Καμμένος πιστεύουν ότι μπορεί να φέρουν πίσω γύρω στα 800 εκατομμύρια. Ήδη εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς έχουν έρθει σε επαφή με τν ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αναζητώντας συμβιβασμό.

Πηγή

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Related posts