Εξόργισε ακόμη και τους Γερμανούς η άθλια επίθεση του Μ.Σουλτς στους ΑΝΕΛ

Εξόργισε ακόμη και τους Γερμανούς η άθλια επίθεση του Μ.Σουλτς στους ΑΝΕΛ
Η άθλια και ωμή παρέμβαση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς στα εσωτερικά της Ελλάδας και συγκεκριμένα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου, εξόργισε ακόμη και τους Γερμανούς οι οποίοι του επισήμαναν πώς ξεπέρασε τα όρια και υπερέβη τα εσκαμμένα. 
Είναι ο άνθρωπος που έχει δείξει ξανά στο παρελθόν πως δεν επιθυμεί τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και θα ήθελε στη θέση του κόμματος του Πάνου Καμμένου το Ποτάμι γιατί προφανώς έτσι βολεύει τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.
«Δεν είναι δουλειά μας να καλούμε εκλεγμένες κυβερνήσεις να τερματίζουν κυβερνητικές συνεργασίες», δήλωσε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών Ρόντεριχ Κίζεβετερ στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, στη εφημερίδα Handelsblatt. 
Ο κ. Σουλτς, σύμφωνα με τον ίδιο, «υπερέβη σαφέστατα τις αρμοδιότητές του» και επισήμανε ταυτόχρονα ο Ρόντεριχ Κίζεβετερ πώς όταν λες να τερματιστεί αυτός ο «συνασπισμός της κατάρρευσης» ενισχύεις απλώς τις ακραίες δυνάμεις της Ελλάδας».
Κριτική δέχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και από την πρόεδρο του κόμματος της Αριστεράς Κάτια Κίπλινγκ, η οποία επισημαίνει ότι φυσικά και οι ΑΝΕΛ δεν είναι ο ιδανικός σύμμαχος μιας αριστερής κυβέρνησης, ωστόσο ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα έπρεπε να παρουσιάζεται ως κυβερνητικός σύμβουλος δεδομένου ότι οι ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες απέτυχαν παταγωδώς στο να τερματιστεί η παράλογη πολιτική της λιτότητας.
Τις δηλώσεις Σουλτς επέκρινε και ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για οικονομικά ζητήματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σβεν Γκίγκολντ, καλώντας και τις δυο πλευρές να σταματήσουν τις εκατέρωθεν φραστικές επιθέσεις. Ο ίδιος εκτίμησε ωστόσο ότι όποιος συνεργάζεται με ένα ευρωσκεπτικιστικό και δεξιό, λαϊκίστικο κόμμα, θα πρέπει να είναι και έτοιμο να δεχθεί σκληρή κριτική. Υπενθύμισε μάλιστα ότι σε παρόμοια περίπτωση στην Αυστρία, η ΕΕ είχε επιβάλει κυρώσεις στη Βιέννη.
Μιλώντας στην εκπομπή Bericht aus Berlin του ARD, ο εκπρόσωπος των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών για τα δημοσιονομικά Κάρστεν Σνάιντερ χαρακτήρισε «επιπόλαιη» τη συζήτηση περί Graccident, περί ατυχήματος δηλαδή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Ασκώντας μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς κριτική στον Β. Σόιμπλε, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη προ ημερών δεν είχε αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, ο κ. Σνάιντερ υπογράμμισε ότι ειδικά σαν υπουργός Οικονομικών δεν θα έπρεπε να συμμετέχει κανείς σε μια τέτοια συζήτηση. Ο ίδιος εκτίμησε πάντως ότι εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, τότε θα χρειαστεί το καλοκαίρι και τρίτο πακέτο στήριξης.
Οι αντιδράσεις ωστόσο για τα λεγόμενα του κ. Σούλτς δεν προέρχονται μόνο από τη Γερμανία, αλλά και από άλλες Ευρωπαικές χώρες και θεσμούς της Ευρώπης, καθώς εκτιμάται πώς δυναμιτίζεται το κλίμα τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι σε οριακό σημείο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Related posts