Search
smile--moustache--milk-shake--glass-of-milk_3268414

ΓΑΛΑ…MILK..LATTE..ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ..ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΙΝΕΤΕ;

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΌΤΕΡΟ ΉΛΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΊΟΥ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΊΖΕΙ…ΑΣΒΈΣΤΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΤΊΝΕΣ ΤΟΥ…ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ , ΚΑΤΆ ΚΑΝΌΝΑ , ΔΥΣΑΝΕΞΊΑ ΣΤΗ ΛΑΚΤΌΖΗ ..ΚΙ ΌΜΩΣ ΕΠΙΜΈΝΟΥΜΕ ΣΤΟ…ΓΆΛΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΠ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΏΜΕΝΟ…ΓΙΑΤΊ ΆΡΑΓΕ;

 

 

 

Προσωπικά.. δεν τα πάω καλά με το γάλα..
 
Ισως η περίεργη γεύση του..Ισως το γεγονός της τραυματικής μου εμπειρίας απ μιαν επισκεψη σε μια σχετική φάρμα..Γεγονος πάντως οτι είχα δυσανεξια στη λακτόζη..Το διαπιστωσα στη δεκαετια του 90, οταν μια φαρμακευτικη εταιρία που παρασκεύαζε λεβοθυροξίνη, αστόχησε, και κατέστρεψε πολλές χιλιάδες υποθυρεοειδικών, μαζι κι εμενα…

 

 

 
 
Το αποτέλεσμα η δυσανεξία που είχα σ αυτήν, να εμποδίζει τη απορρόφηση της θυροξίνης, 
οπότε η TSH μου, να εκτοξευθεί στο 17..
Οι ομοιοπαθείς, θα πρέπει να θυμούνται την αναταραχή της εποχής εκείνης, που είχε φτάσει και στα ακροατήρια των δικαστηρίων..
Πέρασε καιρός, όμως οι απόψεις για το γάλα ήσαν πάντα οι ίδιες. 
Δέχομαι να πίνει κάποιος που..απλά του αρέσει σαν ρόφημα. 
Δεν δέχομαι να το πίνει..σαν κύρια πηγή ασβεστίου..ΑΝ δεν παίρνει επαρκή ποσότητα Μαγνησίου..

 

 

 

 
 

 

Καλός φίλος, που διαμένει μόνιμα ..στην αμερική, με βεβαίωσε οτι δεν ισχύει κάτι τέτοιο εκεί , και πρός επίρρωσιν των λέγομένων του μου έστειλε σχετικό σχόλιο του …2003.
Το παραθέτω αυτόύσιο , και μεταφρασμένο..Δηλώνω δε κατηγορηματικά, οτι δεν έχω τίποτα με τις εταιρείες που  διακινούν το γάλα στη χώρα μας..
Τη δουλειά τους κάνουν, εκμεταλευόμενοι άριστα το marketing, και την ..δίψα των συμπατριωτών μας..

 

 

 

 
Μήπως αυτό σημαίνει ότι μας έχουν κοροϊδέψει και το γάλα… δεν περιέχει ασβέστιο;
Φυσικά όχι. Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο …
αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο.
Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο
Μόνο στο.. ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο. 
Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις …ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα.
 

 

 

Το ένζυμο φωσφατάση που βρίσκεται στο ωμό γάλα είναι αυτό που κάνει το ασβέστιο εύκολα απορροφήσιμο .
Δυστυχώς η φωσφατάση, καταστρέφεται εντελώς κατά την διάρκεια της διαδικασίας της παστερίωσης.
Δείτε τώρα ένα κόλπο, για σας τους αθεράπευτους του…γάλακτος..Στο γάλα που θα πείτε..προσθέστε ΜΕΛΙ, που περιέχει ικανή ποσότητα φωσφατάσης..Ετσι, ίσως ,λίγο ασβέστιο πάει στα άμοιρα οστά σας…
( δεν είναι τυχαίο το…μέλι και γάλα που λέμε σε πολλές περιπτώσεις..)

 

 

 

Χιλιάδες εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι εκείνοι που πίνουν 3 – 4 ποτήρια γάλα την ημέρα, έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα.
 
Αυτό είναι άσχημα νέα για εκείνους που ενδιαφέρονται για την υγεία των οστών τους και που πίστευαν ότι το γάλα ήταν μια εύκολη λύση στο πρόβλημα αυτό.
Στην πραγματικότητα, η καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον άνθρωπο είναι στα φρούτα και τα λαχανικά που τρώτε.

 

 

 

 

 

                   
Και υπάρχουν άλλες πηγές για ασβέστιο που ξεπερνούν πολύ κάθε τι που μπορείς να βρεις στο γάλα.
Η κράμβη, το γογγύλι, τα πράσινα λάχανα και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά
 
 
 Η διαδικασία της ομογενοποίησης δημιουργεί το ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση ξανθίνης (xanthine oxidate) που καταστρέφει τις αρτηρίες σας και να συμβάλλει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και τη δημιουργία της αρτηριακής πλάκας.
Ομογενοποιημένο γάλα και σταθεροποίηση

 

 

 

Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του ομογενοποιημένου γάλακτος, το γάλα «σταθεροποιείται» με.. τοξικές ουσίες από πολλά γαλακτοκομεία.
Για να προσδιορίσετε αν το γάλα που αγοράζετε είναι… σταθεροποιημένο, δοκιμάστε αυτό το εύκολο τεστ.

 

 
 

 

Ρίξτε λίγο γάλα σε ένα ποτήρι και αφήστε το να μείνει έξω από το ψυγείο.
Εάν το γάλα γίνει ξινό, δεν έχει σταθεροποιηθεί.
Εάν το γάλα γίνει πικρό, έχει χημικώς σταθεροποιηθεί.

 

 

Αυξητική ορμόνη γάλακτος βοοειδών
Για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, 
 
πολλές αγελάδες σήμερα εμβολιάζονται με την αυξητική ορμόνη των βοοειδών (BGH)
που προκαλεί λοιμώξεις στους μαστούς τους.
Στη συνέχεια, αντιμετωπίζονται με μια μυριάδα αντιβιοτικών και φαρμάκων sulfa.
Τα ιχνοστοιχεία των φαρμάκων αυτών βρέθηκαν στο γάλα τους και να καταλήγουν σε εκείνους που ήπιαν αυτό το γάλα.
Ελλείψεις και ασθένειες που έχουν συνδεθεί με το γάλα
 
 

 

Ομογενοποιημένο, σταθεροποιημένο και BFH γάλα έχει συνδεθεί με την

 · έλλειψη σιδήρου,

 · αλλεργίες,

 · διάρροια,

 · παραρρινοκολπίτιδα,

 · κράμπες,

 · κρυολογήματα και γρίπη,

 · διαβήτη,

 · μολύνσεις αυτιών,

 · οστεοπόρωση,

 · άσθμα,

 · δυσκοιλιότητα,

 · χρόνια κόπωση,

 · πονοκεφάλους,

 · ακμή,

 · παχυσαρκία,

 · αρθρίτιδα,

 · Νόσο του Lou Gehrig,

 · καταρράκτη,

 · αναιμία,

 · γαστρεντερική αιμορραγία,

 · αρτηριοσκλήρωση και

 · άλλες ασθένειες.


Η Βιομηχανία Γάλακτος Έχει Κάνει Καλή 

Δουλειά Στην Πλύση Εγκεφάλου Μας Στο Να 

Πιστέψει Ότι Το Γάλα Είναι Καλό Για Εμάς.

 
 
 
 
 
Εναλλακτικές πηγες ασβεστίου…φρούτα..κι οι χορτοπιτες..
 
 
 
 
 
 
Εδώ είναι δύο βιβλία που μπορείτε να αγοράσετε που θα τεκμηριώνουν τα όσα είπα: 
The Deadly Poison, by Robert Cohen 
The Milk Book, by William Campbell Douglas.
Πηγή: Ira Marxe-CEO, Good Health Supplement
 
 
 

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *