Search
aytokratoriko-ryzogalo-exo-575x262

Αυτοκρατορικό ρυζόγαλο

Κύρια Υλικά

 
γλυκόξινο, κάρυ, ρύζι, ρύζι καρολίνα
 
  • Μερίδες : για μια στρογγυλή φόρμα
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος ψησίματος : 25m
  • Έτοιμο σε : 55m

 

Πραγματική «μεταμόρφωση» της απλοϊκής συνταγής του κλασικού ρυζόγαλου σε κάτι πιο σύγχρονο και σύνθετο. Πάντως, επί της ουσίας, για ρυζόγαλο πρόκειται.

aytokratoriko-ryzogalo
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

Υλικά

  • 250γρ. ρύζι για πιλάφι
  • μία πρέζα αλάτι
  • μία πρέζα βανίλια σκόνη
  • 1lt γάλα
  • 25γρ. βούτυρο
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 5 φύλλα ζελατίνας
  • 1 κουτ. σούπας ρούμι
  • 125γρ. φρουί γλασέ διάφορα
  • 1 κρασοπότηρο ρούμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μέσα σε ένα μπολ ψιλοκόβετε τα φρουί γλασέ και ρίχνετε ένα κρασοπότηρο ρούμι. Μουλιάζετε το ρύζι για 1 ώρα σε ένα μπολ με δροσερό νερό. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη φυλάτε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι, το βούτυρο και αφήνετε το μίγμα να ζεσταθεί καλά, χωρίς να βράσει. Ρίχνετε μέσα το ρύζι, αφού το σουρώσετε και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μίγμα να βράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην κολλήσει. Αρωματίζετε με 1 κουτ. σούπας ρούμι.

Βήμα 3

Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και, μόλις μαλακώσει, την προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας δυνατά, ώσπου να απορροφήσει το ρούμι. Ρίχνετε τη ζάχαρη, αναμιγνύετε και προσθέτετε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτετε και τα κομματάκια φρουί γλασέ, αφού τα σουρώσετε.

Βήμα 4

Αδειάζετε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα για κέικ. Τη βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες, ώσπου να παγώσει το ρυζόγαλο. Το ξεφορμάρετε σε στρογγυλή πιατέλα και το διακοσμείτε με φρέσκα ψιλοκομμένα φρούτα της αρεσκείας σας.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *