Search
afaasfsa

Απίστευτο: 4χρονο κοριτσάκι τρώει μόνο γιαούρτια! – Τι λένε οι γιατροί για την περίπτωση της και γιατί ανησυχούν οι γονείς της;

27212C9500000578-0-image-a-11_1427729684187Η μικρή Emilie-Lea Hayward αρνείται να φάει οποιαδήποτε στερεά τροφή και γίνεται έξαλλη κάθε φορά που η 32χρονη μητέρα της επιλέγει οτιδήποτε άλλο εκτός από γιαούρτι με γεύση φράουλα και βατόμουρο για τη διατροφή της.

Το χαριτωμένο κοριτσάκι δεν έχει ιδιαίτερη αγάπη για τη σοκολάτα, τα γλυκά ή το παγωτό και ξεσπά σε κλάματα κάθε φορά που οι γονείς της επιλέξουν μια διαφορετική μάρκα γιαουρτιού από εκείνη που προτιμά. Κάθε κυπελλάκι (47g) περιέχει περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, πράγμα που σημαίνει ότι η 4χρονη Emilie-Lea καταναλώνει 30 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σε καθημερινή βάση – περισσότερο από το διπλάσιο της συνιστώμενης πρόσληψης για τους ενήλικες.

Ωστόσο, οι γιατροί που έχουν εξετάσει το ασυνήθιστο διατροφικό πρόγραμμα της μικρής υποστηρίζουν ότι δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία ή την ανάπτυξη της. Παρ” όλα αυτά, η 32χρονη μητέρα ανησυχεί σε μακροπρόθεσμη βάση και προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει κάποιον να της δώσει ορισμένες απαντήσεις.

27212BCD00000578-3018322-image-a-19_1427729887871«Έχουμε επισκεφθεί πολλούς παιδίατρους και διαιτολόγους, αλλά κανείς δεν ήταν σε θέση να την βοηθήσει και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω. Θα παίξει με άλλα τρόφιμα και θα τα αγγίξει με τα χέρια της, αλλά γίνεται έξαλλη εάν προσπαθήσεις την ταΐσεις. Είναι εντελώς παράξενο. Μόλις σταμάτησα να την θηλάζω, άρχισα να της δίνω γάλα σε μορφή σκόνης κι έπειτα γιαούρτια, αλλά ποτέ δεν πέρασε στο επόμενο στάδιο. Καθώς μεγάλωνε, οι συγγενείς και οι φίλου μού έλεγαν ότι θα το ξεπεράσει, αλλά έχω αρχίσει και ανησυχώ πραγματικά», αναφέρει η μητέρα από την κωμόπολη Beaconsfield στην Αγγλία.

Emilie-Lea the four year old who only eats PetitsFilous Strawber Emilie-Lea the four year old who only eats PetitsFilous Strawberry and Raspberry yoghurt.Οι γονείς της μικρής ήλπιζαν ότι ο παιδίατρος θα ήταν σε θέση να βοηθήσει, αλλά δεν είχε συναντήσει ποτέ πριν παρόμοιο περιστατικό. Μάλιστα, τους συμβούλευσε να αφήσουν τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους χωρίς να ασκούν πίεση στο παιδί και ότι με τον καιρό θα καταφέρει να το ξεπεράσει.

Η μητέρα του κοριτσιού αναγκάζεται να επισκέπτεται σε καθημερινή βάση τα τοπικά σούπερ μάρκετ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις διατροφικές συνήθειες της κόρης της, οι οποίες αντιστοιχούν σε 11.000 κυπελλάκια με γιαούρτι ετησίως. Η μικρή Emilie-Lea θα φάει έξι κυπελλάκια για πρωινό και θα καταναλώσει άλλες δύο δωδεκάδες στο υπόλοιπο της ημέρας.

Το παιδί δεν έχει υποστεί μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα υγείας, όμως εκπρόσωπος του Βρετανικού Συνδέσμου Διαιτολόγων αναφέρει ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρό κίνδυνο αναιμίας: «Πρόκειται για μια πολύ ασυνήθιστη περίπτωση. Θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα αρκετή πρωτεΐνη, ενέργεια και ασβέστιο από τη διατροφή αυτή, όμως το βασικό ζήτημα είναι η έλλειψη βιταμινών. Δεν λαμβάνει καθόλου σίδηρο και γενικότερα, τα παιδιά που τρέφονται αποκλειστικά με προϊόντα που βασίζονται στο γάλα παρουσιάζουν σοβαρή αναιμία».

 

 

Πηγή

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *