Αίσχος! ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ σε τυφλή να μπει σε ταβέρνα λόγω του σκυλιού που την οδηγεί!

Αίσχος! ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ σε τυφλή να μπει σε ταβέρνα λόγω του σκυλιού που την οδηγεί!

Η τυφλή γυναίκα έχει σκύλο οδηγό και κυκλοφορεί μόνο με τον φύλακα άγγελό της. Δεν την άφησαν να μπει σε ταβέρνα λόγω … της οδηγού της!

Όπως διαβάσαμε σε άρθρο του zoosos.gr , στην Κρύσταλ την εκπαιδευμένη σκυλίτσα που είναι η συνοδός της 23χρονης τυφλής Εύης Σταμάτη δεν επέτρεψαν χθες οι υπεύθυνοι μιας ταβέρνας στη Νέα Σμύρνη να μπει στο μαγαζί τους.Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου προφανώς δεν γνωρίζουν αλλά οφείλουν να μάθουν πως από τις 3 Αυγούστου του 2010 ισχύει ο νόμος 3668/2010, που στο άρθρο 16, παρ.7 αναφέρει ότι επιτρέπεται σε ΟΛΑ ΤΑ Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους η είσοδος σκύλων οδηγών τυφλών ατόμων.

Μάλιστα υπάρχει και σχετική εγκύκλιος που εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2014 από το Υπουργείο Υγείας στην οποία ξεκάθαρα αναφέρεται ότι «Οι αναφερόμενες κατηγορίες ζώων θεωρούνται ως ισότιμοι με τους πολίτες που εξυπηρετούν και για αυτό το σκοπό προστατεύονται από τις διατάξεις της Πολιτείας» και «επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας για τυφλά άτομα και άλλα άτομα με αναπηρίες, σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών».

Σύμφωνα με την ομάδα Φιλόζωοι Εθελοντές Αλίμου οι υπεύθυνοι της ταβέρνας αφού αρνήθηκαν πεισματικά την είσοδο του σκύλου – οδηγού στο εστιατόριο προσπαθούσαν να πείσουν την γυναίκα πως έχει κόμπλεξ κατωτερότητας εξαιτίας της τύφλωσής της, γι’ αυτό και εκείνη αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία.

Η Κρύσταλ είναι ένα Λαμπραντόρ που προσφέρθηκε στην Ελληνική Σχολή Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα» από το εκτροφείο MC of Palmhill.

Η «Λάρα» είναι μια Μ.Κ.Ο. που επί της ουσίας προσφέρει στους ανθρώπους με προβλήματα ή οριστική απώλεια όρασης τη βοήθεια η οποία τους επιτρέπει να ζουν φυσιολογικά. Γιατί οι σκύλοι οδηγοί – συνοδοί τυφλών ατόμων βγάζουν τους ανθρώπους από το σκοτάδι, όπως  σημειώνει το ρεπορτάζ του zoosos.gr

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : http://www.makeleio.gr/?p=295287

Related posts