Έξαλλος ο Βαρουφάκης με Γερμανούς δημοσιογράφους – Πέταξε μικρόφωνο και εγκατέλειψε τηλεοπτικό στούντιο – “Θα έπρεπε να ντρέπεστε”

Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στο γαλλογερμανικό ARTE, για τις ανάγκες αφιερώματος στο πρόσωπό του, όταν οι δημοσιογράφοι πρόβαλλαν το βίντεο από το γερμανικό ARD, στην οποία εμφανίζεται να κάνει άσεμνη χειρονομία.

Δεν έχω κάνει αυτή τη χειρονομία στη ζωή μου“, επαναλαμβάνει ο υπουργός, βγάζοντας το μικρόφωνο, τονίζοντας πως πρόκειται για μοντάζ. “Θα έπρεπε να ντρέπεστε” αναφέρει επίσης και εγκαταλείπει το χώρο του γυρίσματος, αναφέροντας πως αυτό το επίπεδο της ενημέρωσης δεν το αξίζει ούτε ο ελληνικός, ούτε ο γερμανικός λαός.

Σημειώνεται πως το ρεπορτάζ ακολουθεί τον κ. Βαρουφάκη σε μία “τυπική” ημέρα στο υπουργείο, στο Παρίσι όπου βρέθηκε με τον πρωθυπουργό, στη Βουλή, σε συναντήσεις ενώ περιγράφει τόσο το προφίλ του υπουργού όσο και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα αλλά και τις συνθήκες ανόδου του ΣΥΡΙΖΑστην εξουσία.

Όσον αφορά στον κ. Βαρουφάκη το ρεπορτάζ “στέκεται” ιδιαίτερα στην επεισοδιακή επίσκεψηΝτάισελμπλουμ, στην οποία η ένταση ήταν φανερή και για την οποία ο υπουργός αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup του είπε πως “σκότωσε την τρόικα“.

Στη συνέχεια ακολουθεί τον υπουργό στο γραφείο του στο ΥΠΟΙΚ, όπου δεν κάθεται στο υπουργικό γραφείο που θυμίζει “μαυσωλείο” όπως λέει, αλλά στο τραπέζι των συνεδριάσεων που βρίσκεται εκεί – μπροστά στο λάπτοπ του και έχει καλύτερη θέα, όπως τονίζει.

Ακολουθεί το βιογραφικό του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος μιλά για τα παιδικά του χρόνια, για τη δίωξη του πατέρα του και την εξορία του στη Μακρόνησο, τη Δικτατορία και τις σπουδές του στο εξωτερικό και την σχέση της οικογένειας με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο Παρίσι, όπου βρέθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό για συνέδριο του ΟΟΣΑ,στο περιθώριο της οποίας συναντάται με τον ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν και δίνει συνεντεύξεις σε ξένα ΜΜΕ.

loading...

Το ρεπορτάζ περνά από τη σχέση του κ. Βαρουφάκη με τα ΜΜΕ, τη φωτογράφιση στο Paris Match και τη συνέντευξη στο γερμανικό ARD, την πρώτη του ευκαιρία να απευθυνθεί στο γερμανικό κοινό, όπως αναφέρει.

Εκεί όμως τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά, αφού προβάλλουν την εκπομπή με το βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να κάνει άσεμνη χειρονομία με στόχο τη Γερμανία, οπότε σημειώνεται η έκρηξη και η αποχώρησή του.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται στο γραφείο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εμφανίζεται να.. τρώει κράκερ και στη συνέχεια περιγράφει τον υπουργό Οικονομικών ως “ανίκανο στη δουλειά του”.

Ο φακός στη συνέχεια πηγαίνει στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ενώ έξω από το υπουργείο διαδηλώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, προσκείμενοι στο ΚΚΕ. 

Πηγή

loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!