Είναι μόλις η 60η φορά που άνθρωπος είδε ποτέ το συγκεκριμένο καρχαρία. Το είδος αυτό των θαλάσσιων κητών είναι εξαιρετικά σπάνιο. Ζει στα βάθη των ωκεανών και χαρακτηριστικό του είναι το τεράστιο στόμα του.

Ο συγκεκριμένος καρχαρίας, αρσενικού γένους, ξεβράστηκε στις Φιλιππίνες, έχει μήκος 4,6 μέτρα και 50 σειρές μικροσκοπικών δοντιών!

Μέχρι πολύ πρόσφατα, η επιστήμη το είχε κατατάξει στην κατηγορία “cryptid”, δηλαδή ένα πλάσμα που δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του! Μόλις το 1976, το αμερικανικό ναυτικό “ψάρεψε” έναν τέτοιο καρχαρία και έτσι επιβεβαιώθηκε.

498

Η επιστημονική του ονομασία είναι αρκετά… γλαφυρή: Megachasma pelagios, που σημαίνει “το τεράστιο στόμα των βυθών”. Το είδος ζει συνήθως σε βάθη 400 – 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το βίντεο είναι από παλαιότερη φορά που είχε ανασυρθεί τέτοιος καρχαρίας

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!