Παρασκευή και 13 σήμερα και ήρθε η ώρα για να ένα λαχταριστό γλυκό, προκειμένου να μην σου χαλάσει η διάθεση! Ζουμερό σουφλέ σοκολάτας, συνοδευμένο προαιρετικά με παγωτό, για γλυκές… απολαύσεις.
Υλικά
- 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
- 5 αυγά
- 150 γραμμ. ζάχαρη
- 100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- Παγωτό βανίλια (προαιρετικά)
- Κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Διαδικασία
Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας