ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Δημοσίευμα «φωτιά»: Η Ελλάδα κινδυνεύει με κραχ στις 25 Φεβρουαρίου!

Δημοσίευμα «φωτιά»: Η Ελλάδα κινδυνεύει με κραχ στις 25 Φεβρουαρίου!

Την ώρα που οι δανειστές της Ελλάδας αντιτίθενται, ο ένας μετά τον άλλο, στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για «κούρεμα»…
χρέους, η άρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να δεχθεί και άλλα δάνεια διάσωσης, ίσως οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα οικονομικό κραχ στις αρχές του επόμενου μήνα.

Το κακό αυτό σενάριο για την Ελλάδα, περιγράφει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο άτομα που έχουν γνώση της οικονομικής θέσης της χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων και όπως ανέφερε μία από τις δύο πηγές, εάν δεν αυξηθεί το όριο βραχυπρόθεσμου δανεισμού των 15 δισ.- που έχει καθοριστεί από την Τρόικα- η κυβέρνηση μπορεί να ξεμείνει από μετρητά στις 25 Φεβρουαρίου.

Με τους Ελληνες να τραβάνε τις καταθέσεις τους από τράπεζες και να μην πληρώσουν φόρους, ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να επιβιώσει μόνο για λίγες εβδομάδες, με τα κονδύλια των κοινωνικών ασφαλίσεων και παρακρατώντας τις πληρωμές προς τους πιστωτές, είπε το ίδιο πρόσωπο.

«Μέχρι το τέλος του Μαρτίου, ίσως έρθει αντιμέτωπος με το εξής δίλημμα: Να αποδεχθεί μία σανίδα σωτηρίας με τους όρους που επίμονα απορρίπτει, ή να εγκαταλείψει το ευρώ», αναφέρει ο ίδιος αξιωματούχος.

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : fpress.gr

Related posts