Δείτε τι λένε Άγιοι Πατέρες για την νηστεία

Κάποτε πρέπει να στερούμαστε και αυτά τα επιτρεπόμενα και απαραίτητα για τη ζωή, όταν η στέρηση αυτή αποβλέπει στην ωφέλεια των αδελφών μας.

loading...

Η νηστεία γεννά προφήτες, δυναμώνει αδύνατους, κάνει σοφούς νομοθέτες, είναι φυλακτήριο της ψυχής, στο σώμα ασφαλής σύνοικος, όπλο στους ανδρείους, γυμναστήριο στους αθλητές.

Η μετάνοια χωρίς τη νηστεία είναι αργή.
Μέγας Βασίλειος
_____
Τόση είναι η νηστεία χωρίς αγάπη και έλεος, όπως το λυχνάρι χωρίς λάδι.
Ανωνύμων Πατέρων_____
Αν και ο καιρός της νηστείας περνάει, ο καιρός της εγκράτειας μας συνοδεύει πάντοτε.
_____
Η νηστεία δεν υφίσταται μόνο στην αποχή των τροφών, αλλά περισσότερο στην αποχή των αμαρτιών.
Ανωνύμων Πατέρων
_____
Μην παίρνεις θάρρος και νομίζεις ότι λόγω της εγκράτειας σου θα σωθείς από τη πτώση. Κάποιος χωρίς να τρώει τίποτα έπεσε από τον ουρανό! (ο Σατανάς)
Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης – See more at: http://perivolipanagias.blogspot.gr/2015/02/blog-post_109.html#sthash.gcc3NONf.dpuf

loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!