ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ
Search
auti akoh

Γιατί δεν μας αρέσει η φωνή μας όταν την ακούμε ηχογραφημένη;

Η φωνή μας είναι ίσως το πιο συνηθισμένο στοιχείο που μας προκαλεί αποστροφή όταν την ακούμε ως  τρίτοι παρατηρητές. Αλλιώς νομίζουμε πως είναι και αλλιώς την ακούμε ηχογραφημένη. Οι περισσότεροι άνθρωποι μάλιστα, δυσκολεύονται ακόμα και να την αναγνωρίσουν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Όταν μιλάμε, ακούμε τη φωνή μας μέσω των οστών μας. Η φωνή, φτάνει στα αυτιά μας μέσω του ίδιου μας του οργανισμού και όχι μέσω του αέρα γι’ αυτό και έχουμε την εντύπωση πως είναι πολύ πιο βραχνή και μπάσα από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Όταν η φωνή μας φτάνει στα αυτιά μας μέσω του αέρα, τα κύματα που τη μεταφέρουν δονούν τη σφύρα, τον άκμονα και τον αναβολέα και καταλήγουν στον γεμάτο νερό κοχλία. Εκεί, οι δονήσεις μετατρέπονται από το τυμπανοσταριώδες σύστημα σε νευρικά σήματα, ώστε να μπορούν να φτάσουν στον εγκέφαλο. Γι’ αυτό και ακούγεται σε εμάς πολύ πιο ψιλή και ξένη.

Είμαστε πολύ πιο εξοικειωμένοι στο να ακούμε τη φωνή μας μέσω τον οστών μας κι έτσι θεωρούμε πως είναι πολύ πιο φυσιολογική από τη φωνή που θα ακούσουμε ηχογραφημένη. Σε καμία περίπτωση όμως δε σημαίνει πως η φωνή μας είναι διαφορετική, άσχημη ή παράξενη, καθώς στην ουσία, η διαφορά που παρατηρούμε στις δύο αυτές περιπτώσεις είναι παιχνίδι του εγκεφάλου μας.

 

 

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια




Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *