ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Βρήκε έναν ανεκτίμητο Χριστουγεννιάτικο θησαυρό 30 χρόνια μετά!

Βρήκε έναν ανεκτίμητο Χριστουγεννιάτικο θησαυρό 30 χρόνια μετά!

Πριν μερικές δεκαετίες ένα εξάχρονο αγόρι με τη μητέρα του μπήκαν σε ένα κατάστημα που πουλούσε Χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Το βλέμμα του μικρού Τζεφ Τέιλορ καρφώθηκε σε κάτι που μόλις το είδε, κατάλαβε ότι το ήθελε πάρα πολύ.

«Μόλις είδα τη μικρή φάτνη, αμέσως ήξερα ότι έπρεπε να την αποκτήσω. Το είπα στη μητέρα μου και εκείνη μου την αγόρασε. Είχε πρόβατα, μια στέγη από άχυρο, είχε την γέννηση. Απλά μου άρεσε πολύ», είπε ο Τζεφ.

Κάθε φορά όμως που ο εξάχρονος ήθελε να παίξει μαζί της, η μητέρα του τον σταματούσε, «Τζέφρει, σταμάτα να παίζεις με την φάτνη. Δεν είναι παιχνίδι» του έλεγε.

Μερικά χρόνια αργότερα, οι γονείς του Τζεφ χώρισαν και η μητέρα του μετακόμισε σε ένα μικρό διαμέρισμα. Άλλα τα άσχημα νέα δεν σταμάτησαν εκεί. Όταν ο Τζεφ έγινε 27, είδε τη μητέρα του να χάνει τη μάχη με τον καρκίνο.

Μερικές εβδομάδες μετά, ο Τζέφ πήγε στο σπίτι της μητέρας του αλλά με λύπη ανακάλυψε ότι ο φίλος της μητέρας του, είχε μαζέψει όλα τα προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας και είχε εξαφανιστεί. Προσπάθησε να τον εντοπίσει αλλά μάταια.

«Ήταν τόσο δύσκολο; Δεν μπορούσε να μας αφήσει μερικά από τα αντικείμενα της οικογένειας μου; Όλα όσα μου θύμιζαν τη μητέρα μου και την παιδική μου ηλικία είχαν εξαφανιστεί!» είπε και κατέληξε «Αλλά έγινε και δεν μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό.»

Βρήκε έναν ανεκτίμητο Χριστουγεννιάτικο θησαυρό 30 χρόνια μετά

Ο Τζέφ τελικά προχώρησε στη ζωή του, έγινε αστυνομικός σαν τον πατέρα του, παντρεύτηκε την Ανν, μια όμορφη γυναίκα και ξεκίνησε την δική του οικογένεια, 45 μίλια μακριά από το σπίτι που γεννήθηκε.

Ώσπου μια ημέρα ο Τζέφ και η Άνν καθώς ψώνιζαν ανακάλυψαν κάτι πολύ ενδιαφέρον.

«Μπήκαμε σε ένα μικρό κατάστημα, τόσο γεμάτο, που τα πράγματα ήταν το ένα κυριολεκτικά πάνω στο άλλο» είπε η Ανν. «Με το που μπήκαμε ο Τζέφ είδε πάνω σε ένα πάγκο μια μικρή φάτνη. Δεν ήταν κάτι που θα το έπαιρνα για το σπίτι μας αλλά το αγοράσαμε γιατί θύμιζε στον Τζεφ την φάτνη της παιδικής του ηλικίας. Ήταν κάτι που μου είπε ότι έπρεπε να το έχει.»

Η μικρή φάτνη κόστιζε μόνο δέκα δολάρια. Πλήρωσαν και την πήραν στο σπίτι τους.

Μόλις έφτασαν σπίτι, ο Τζέφ την έβγαλε από το κουτί της, την τοποθέτησε κάτω από το δέντρο και κάθισε να την κοιτάει αναπολώντας την παιδική του ηλικία.

Το ζευγάρι χρειάστηκε επτά χρόνια μέχρι να ανακαλύψει την αλήθεια για την μικρή φάτνη!

Κάθε χρόνο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αυτός που έβγαζε τα στολίδια και έφτιαχνε το δέντρο ήταν πάντα ο Τζεφ. Ήταν κάτι σαν ιεροτελεστία. Εκείνη τη χρόνια όμως ανέλαβε αυτό το ευχάριστο καθήκον η Άνν.

«Την ώρα που ξετύλιγα το καλώδιο της φάτνης για να την τοποθετήσω κάτω από το δέντρο, είδα κάτι που μου κίνησε την περιέργεια. Γύρισα προς τον άντρα μου και του είπα:

«Τζεφ Τέιλορ είσαι σπασίκλας. Γιατί έγραψες το όνομα σου κάτω από τη φάτνη;»

«Νόμιζα ότι με κορόιδευε», είπε ο Τζέφ. «Αλλά τότε μου είπε τι υπήρχε γραμμένο κάτω από τη φάτνη. 6524 Leschen. Αυτή ήταν η παλιά μου διεύθυνση στο Hillsdale!»

Βρήκε έναν ανεκτίμητο Χριστουγεννιάτικο θησαυρό 30 χρόνια μετά

Όταν ο Τζεφ ήταν οκτώ χρονών έγραψε το όνομά του, τη διεύθυνση και το έτος (1963), με μολύβι στο κάτω μέρος της φάτνης. Υπήρχε ακόμη και το αυτοκόλλητο με την τιμή 0,98 δολάρια, το ποσό δηλαδή που πλήρωσε η μητέρα του για να την αποκτήσει πριν από 30 χρόνια. Ήταν μια ανεκτίμητη ανακάλυψη για τον Τζεφ.

«Άρχισα αμέσως να κλαίω», είπε. «Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που έχω, εκτός από τις φωτογραφίες, από τη μητέρα μου. Το μοναδικό πράγμα που μου θυμίζει τις στιγμές που περάσαμε μαζί.»

Ο Τζέφ κάλεσε αμέσως τον αδελφό και την αδελφή του για να τους πει τα καλά νέα. Από τότε κάθε φορά που σκέφτεται την μικρή φάτνη δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

«Από εκείνα τα Χριστούγεννα, η φάτνη δεν κρύφτηκε ξανά στην ντουλάπα. Την έχουμε τοποθετήσει σε ένα ιδιαίτερο σημείο στο σαλόνι για να την βλέπω συνέχεια. Αργότερα θα την δώσουμε στο γιο μας ώστε η μικρή φάτνη να παραμείνει για πάντα στην οικογένεια.»

 

 

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : tilestwra.gr

Related posts