Σε όλους αρέσουν οι λουκουμάδες. Τους έχουμε συνηθίσει με μέλι και κανέλα, με σοκολάτα αλλά όχι γεμιστούς με μήλα! Δοκιμάστε τη συνταγή και η γεύση τους θα σας ξετρελάνει!
Υλικά
3 μήλα καθαρισμένα
3 αυγά
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλ. γάλα
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
χυμό από 1-2 λεμόνια
μέλι θυμαρίσιο ή ανθόμελο
καρύδια κοπανισμένα
κανέλα
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και αφήνετε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε. Πριν τηγανίσετε τους λουκουμάδες, αφαιρείτε τα κουκούτσια και το κοτσάνι από τα μήλα με το ειδικό εργαλείο και τα καθαρίζετε. Τα κόβετε κάθετα σε ροδέλες πάχους μισού εκατοστού (να έχουν την τρύπα στη μέση) και τις βάζετε σε ένα μπολ.
Τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι βαθύ (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) και όταν κάψει καλά, βουτάτε μία μία τις ροδέλες στο μείγμα του λουκουμά και τις ρίχνετε προσεκτικά στο τηγάνι.
Δεν πρέπει να βάλετε πάρα πολλές μαζί για να μπορείτε να τις γυρίσετε με ευκολία . Όταν ροδίσουν οι λουκουμάδες από τη μια, τους γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Τους βγάζετε τότε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρετε εάν θέλετε με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.