Search
frouta

Αυτό είναι το φρούτο της αθανασίας

Ανατολίτικες παραδόσεις το έχουν χαρακτηρίσει ως το φρούτο της αγνότητας και της αθανασίας…

Στην Ευρώπη έφτασε γύρω στο 100 μ.Χ. και είναι κατεξοχήν καλοκαιρινό φρούτο. Ο λόγος για το

ζουμερό και δροσιστικό ροδάκινο που περιέχει πρωτεΐνες, ζάχαρη, αρκετή ποσότητα βιταμίνης C και Ε, πολλά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, φώσφορο, βιοτίνη, σίδηρο και ασβέστιο ενώ αποτελείται κατά 89% από νερό.

Σύμφωνα με έρευνες το ροδάκινο περιέχει σύμπλεγμα βιταμινών, κυρίως C και Ε, που περιέχει προστατεύει

από γαστρεντερικές διαταραχές, βοηθάει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου, βοηθάει στην αντίσταση του οργανισμού στις ασθένειες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ είναι καλό διουρητικό και υπακτικό ενώ παράλληλα είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή καθώς έχει λίγες θερμίδες και μεγάλη ποσότητα βιταμινών.

Το ροδάκινο θεωρείται ιδανικό για όσους έχουν άγχος, υπερένταση και νιώθουν κόπωση καθώς δρα ως αγχολυτικό και ηρεμιστικό.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *