Μία εύκολη συνταγή για αφράτα σπιτικά μικρά πεϊνιρλάκια που θα λατρέψουν όλοι!
Μ αυτή τη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε πεϊνιρλί όπως σας αρέσουν, με ό,τι υλικά θέλετε, τυριά αλλαντικά, λαχανικά, ακόμη και με το κλασσικό αυγό από πάνω!
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά
- ½ κ.γ. αλατάκι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. baking powder
- Λίγο χλιαρό νερό, όσο πάρει για το ζύμωμα
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα στο τέλος
Μπορείτε να βάλετε ό,τι σαλτσούλα και ό,τι τυριά και αλλαντικά θέλετε!
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό μέχρι να σχηματιστεί μια λεία μαλακή ζύμη. Αφήστε την στην άκρη για λίγο (15 λεπτά τουλάχιστον) να ξεκουραστεί.
Μετά από το ένα τέταρτο κόψτε σε ένα ταψί λίγη λίγη τη ζύμη και ανοίξτε την με τα δάχτυλα. Πιάστε τα πλαϊνά κ τα κάντε τα σαν βαρκούλες και έπειτα Αλείψτε τα με το βούτυρο.
Αφού τα γεμίσετε, ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν. Τόσο απλά!