Τι χρειαζόμαστε:
- 5 αυγά
- 1 ποτ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ποτ. αλεύρι
- 1 ποτ. ζάχαρη
- 1 μπέικιν
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι και το χυμό του
- λίγη ινδική καρύδα (προαιρετικό)
Σιρόπι:
- 2 ποτ. ζάχαρη
- 2 ποτ. νερό
- 1 ποτ. γάλα φρέσκο
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη (όσο πιο άσπρο γίνει το μείγμα τόσο καλύτερο).
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και μόλις γίνει ένα ωραίο μείγμα προσθέτουμε και την ινδική καρύδα, ανακατεύοντας ελαφρώς.
- Το βάζουμε σε ταψί και έτοιμο για το φούρνο μας.
- Ψήνουμε στους 180.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, το γάλα το ρίχνουμε στο τέλος μέσα στο σιρόπι αφού ήδη το έχουμε αφαιρέσει από την εστία της κουζίνας.
- Τέλος, όταν ψηθεί το γλυκό το σιροπιάζουμε αμέσως.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας
Λίγα μυστικά ακόμα
Πάντα το σερβίρω με κάποια κρέμα από πάνω ή με την Γιώτης Στιγμής Βανίλια (2 φακελάκια) ή με την κρέμα Ganache. Και με τις δύο γίνεται εξίσου θεϊκό και δροσιστικό! Σε περίπτωση που δεν έχω πορτοκάλι βάζω ξύσμα λεμονιού ή λίγο κονιάκ. Καλή επιτυχία!