Search
aliwtikos mpampas

Αλλιώτικος Μπαμπάς

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 αυγά
  • 1 ποτ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ποτ. αλεύρι
  • 1 ποτ. ζάχαρη
  • 1 μπέικιν
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και το χυμό του
  • λίγη ινδική καρύδα (προαιρετικό)

 

Σιρόπι:

  • 2 ποτ. ζάχαρη
  • 2 ποτ. νερό
  • 1 ποτ. γάλα φρέσκο

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη (όσο πιο άσπρο γίνει το μείγμα τόσο καλύτερο).
  2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και μόλις γίνει ένα ωραίο μείγμα προσθέτουμε και την ινδική καρύδα, ανακατεύοντας ελαφρώς.
  3. Το βάζουμε σε ταψί και έτοιμο για το φούρνο μας.
  4. Ψήνουμε στους 180.
  5. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, το γάλα το ρίχνουμε στο τέλος μέσα στο σιρόπι αφού ήδη το έχουμε αφαιρέσει από την εστία της κουζίνας.
  6. Τέλος, όταν ψηθεί το γλυκό το σιροπιάζουμε αμέσως.
 

Λίγα μυστικά ακόμα

Πάντα το σερβίρω με κάποια κρέμα από πάνω ή με την Γιώτης Στιγμής Βανίλια (2 φακελάκια) ή με την κρέμα Ganache. Και με τις δύο γίνεται εξίσου θεϊκό και δροσιστικό! Σε περίπτωση που δεν έχω πορτοκάλι βάζω ξύσμα λεμονιού ή λίγο κονιάκ. Καλή επιτυχία!

 

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *