ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Όλα όσα δεν έδειξαν οι κάμερες! Oι «καυτοί» διάλογοι Τσίπρα-Σαμαρά από τα πρακτικά της Βουλής

Όλα όσα δεν έδειξαν οι κάμερες! Oι «καυτοί» διάλογοι Τσίπρα-Σαμαρά από τα πρακτικά της Βουλής

Όλα όσα δεν έδειξαν οι κάμερες από την χθεσινή συνεδρίαση…

Κατά τη χθεσινοβραδινή συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή υπήρξαν αρκετές φορές που είτε ο Αλέξης Τσίπρας είτε ο Αντώνης Σαμαράς διέκοψαν τον «αντίπαλό» τους προκαλώντας έναν άτυπο διάλογο μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι διακοπές είτε του ενός είτε του άλλου προκλήθηκαν κυρίως όταν υπήρξαν προσωπικές αναφορές. Μια τέτοια στιγμή ήταν όταν ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σε παλαιότερη δήλωση του Αλέξης Τσίπραςπου καλούσε τον λαό να μην πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ με τον Πρωθυπουργό να ζητάει «λεπτομέρειες» για το πότε συνέβη αυτό. Από την άλλη έντονη υπήρξε και η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι έπαιξε τη χώρα στα ζάρια.

Οι δύο άνδρες «αντάλλαξαν λόγια» και τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς είπε το περίφημο «ουάου» ωστόσο ο διάλογος δεν αποτυπώθηκε στα πρακτικά της Βουλής. Τα parapolitika.gr σας παραθέτουν εκτενή αποσπάσματα από τα πρακτικά της Βουλής με τους «διαλόγους» των δύο ανδρών:

1ος διάλογος

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Εσείς ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή διακηρύσσατε με αλαζονεία ότι δεν πρόκειται να πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ. Ορίστε και η σχετική σας δήλωση.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πότε ήταν αυτό, κύριε Σαμαρά;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Ήταν τον Απρίλη του 2012 και μάλιστα δίνατε τη συνέντευξη αυτή στον κ. Θεοδωράκη.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν υπήρχε ΕΝΦΙΑ το 2012.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Λίγο αργότερα σε άλλη τηλεοπτική σας συνέντευξη διευκρινίζατε ότι δεν θα πληρώσετε έτσι και αλλιώς, γιατί δεν έχετε σπίτι στο όνομά σας. Και αν θέλετε να το δείτε, είναι σε συνέντευξη του κ. Αυτιά στις 9-2-2013. Ιδού! Όμως, πουθενά, κύριε Πρωθυπουργέ, δεν καλέσατε τον κόσμο να πληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Και την ίδια στιγμή, μάλιστα, την ίδια εποχή που μιλάμε, στελέχη του κόμματός σας και σημερινοί Βουλευτές σας καλούσαν δημόσια τον κόσμο να μην πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ. (…)Μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου ειδικά ο ΕΝΦΙΑ πληρωνόταν κανονικά. Τον Ιανουάριο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο κόσμος πλήρωσε λιγότερα και τώρα ξαφνικά τον καλείτε να πληρώσει τις υποχρεώσεις του για το καλό της πατρίδας. Για το καλό της πατρίδας να τις πληρώσει! Να σας ρωτήσω κάτι, κύριε Πρωθυπουργέ: Άλλη ήταν η πατρίδα μας τότε, κύριε Τσίπρα; Ήταν διαφορετική η πατρίδα μας;

2ος διάλογος

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: (σ.σ αναφέρεται στην δίμηνη παράταση που ζήτησε η προηγούμενη κυβέρνηση αντί της εξάμηνης που προσέφεραν οι εταίροι) Ονειρευόσασταν -και συνεχίζετε να ονειρεύεστε- παρενθέσεις. Σχεδιάσατε στην τελευταία λεπτομέρεια τον εκβιασμό της Ελλάδας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Ντροπή σας! Ντροπή σας!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Και αυτό ήταν δική σας επιλογή, συνειδητή και μοχθηρή, η τελευταία σας ελπίδα μήπως και απειλώντας την Ελλάδα δικαιωθείτε ή διασωθείτε εσείς προσωπικά.

(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Ντροπή σας!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Παίξατε την Ελλάδα στα ζάρια

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Εσείς θα την παίξετε στα ζάρια.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: …μόνο και μόνο για να μην σας καταπιεί η ιστορία. Καταλάβετέ το, όμως, η ιστορία σας έχει ήδη καταπιεί.

(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

3ος διάλογος

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Σήμερα μιλήσατε γενικόλογα. Τι ακριβώς θα υποστηρίξετε αύριο; Να ζητήσουμε παράταση του προγράμματος, όπως μας ζητάει η κυρία Μέρκελ ή θα υποστηρίξετε την εθνική θέση, που ψήφισε ο ελληνικός λαός; Θα υποστηρίξετε να πάρουμε ένα πρόγραμμα – γέφυρα, να ανασάνουμε, να έχουμε χρόνο για να μπορέσουμε να πάμε σε μια συμφωνία η οποία να δώσει προοπτική σε αυτό τον τόπο; Αυτό είναι το ερώτημα. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές.

(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Όλοι ίδιοι με εσάς θέλετε να είμαστε! Εκατό τοις εκατό σαν εσάς!

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Related posts